Hokejisté s uzavřením extraligy v průběhu ročníku nesouhlasí. Svůj názor vyjádřili v referendu

Drtivá většina hokejistů nesouhlasí s návrhem na uzavření extraligy v průběhu aktuální sezony. Proti této možnosti, o které se v minulých týdnech začalo mluvit, se v referendu České asociace hokejistů (CAIHP) vyjádřilo 266 hráčů, což je 92 procent hlasujících. Pro uzavření se vyslovilo jen 17 hráčů. Šest hokejistů se nevyjádřilo.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 18:26 8. 1. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident výkonného výboru České asociace hokejistů Libor Zbořil

Prezident výkonného výboru České asociace hokejistů Libor Zbořil | Zdroj: Profimedia

„Dali jsme prostor hráčům, aby vyjádřili svůj názor, protože se jich případné uzavření bezprostředně týká. Drtivá většina s uzavřením nesouhlasí. Jedná se o účelový, neetický, a s ohledem na předsezonní ohlášení přímého sestupu a postupu, zcela nepochopitelný nesystémový krok,“ uvedl prezident výkonného výboru CAIHP Libor Zbořil na úterní tiskové konferenci v Praze.

Litvínovský Šlégr o uzavření extraligy: Zbytečná hysterie, zatím jednáme jen o převzetí soutěže

Číst článek

V případě, že by byla extraliga uzavřena, jen CAIHP připravena hájit zájmy hráčů u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. „Málokdo ví, že už na začátku roku 2007 úřad vydal k možnému uzavření soutěže nesouhlasné stanovisko,“ podotkl Zbořil.

Případnou změnu pravidel v rozehrané soutěži a uzavření extraligy označil za krádež za bílého dne nebo plivnutí do tváře všem, kterým jde o dobro hokeje. „Tento připravovaný krok může přinést klad jen klubům, které jsou ohroženy sestupem, nebo které chtějí ušetřit,“ řekl.

Je to nemorální, myslí si Hašek

Situaci o uzavření extraligy okomentoval i bývalý brankář Dominik Hašek, který má bohaté zkušenosti i ze zámořské NHL.

„Na principu uzavřené ligy funguje NHL. V našem případě to však není správná cesta. Dokonce bych řekl, že vůči hokejovým fanouškům a funkcionářům v ostatních českých městech je až nemorální, když jim berete víru v možnost postupu do extraligy,“ myslí si o iniciativě olympijský vítěz a jedna z legend NHL Dominik Hašek.

„Systém tuzemských hokejových soutěží má jednoznačně jiné historické základy, než je tomu v zámoří. Každé mužstvo bez výjimky si muselo místo v nejvyšší lize vybojovat na ledě, a tak to musí zůstat i nadále,“ uzavírá Hašek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme