Vedoucí týmy extraligy ztratily. Třinec doma nestačil na Vítkovice, Hradec prohrál s Libercem

Hokejisté Vítkovic zvítězili v předehrávce 53. kola extraligy na ledě lídra tabulky Třince 3:1, bodovali podeváté za sebou a poskočili na páté místo. Za ostravský tým vedl o tři góly se postupně prosadili Petr Gewiese, Marek Kalus a Radovan Bondra. Liberec porazil doma Hradec Králové 2:1. Bílí Tygři otočili skóre z 0:1 po polovině třetí třetiny v rozmezí 92 sekund, vítězný gól dal prvním zásahem v extralize mladý obránce Jan Štibingr.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic

Hokejisté Vítkovic | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovice se v úvodních pěti minutách dostaly dvakrát do přečíslení dva na jednoho, gól ale vstřelily z nenápadné akce. Obránce Gewiese, který skóroval poprvé v sezoně, nahodil puk od modré čáry na branku a lapačka Marka Mazance máchla do prázdna. Největší šanci Ocelářů v úvodní třetině zahodil Ondřej Kovařčík, jenž zblízka jen vyprášil levý beton Aleše Stezky. Místo vyrovnání udeřilo na druhé straně - z dorážky se prosadil v jedenácté minutě Kalus.

Po slibném začátku Motoru přišla krize. ‚Střed tabulky není zklamáním,‘ říká budějovický manažer Bednařík

Číst článek

Třinecký tlak nepřišel ani ve druhé třetině, byť jen centimetry dělily od kontaktní branky Tomáše Kundrátka. Jeho střela však skončila na tyčce a vzápětí Vítkovičtí využili špatného střídání domácích. Do úniku se dostal Bondra, který střelou z levé strany ke vzdálenější tyči vyhnal Mazance z branky. 

Domácí nastupovali ve třetí třetině bez Marka Daňa a točili jen jedenáct útočníků. Tlačili se podle očekávání dopředu a soupeře v utkání přestříleli 35:17, ale obrana soupeře vcelku bez problémů odolávala.

Ujala se až střela obránce Martina Marinčina od modré čáry. Třinec, který doma předchozí tři derby vyhrál se skóre 15:2, ještě poté umocnil přesilovou hru odvoláním Ondřeje Kacetla necelé tři minuty před koncem, ale Stezku ani tak vážněji neohrozil.

Hertl nasázel v NHL hattrick, dvakrát překonal Vladaře. Palát a Nečas vstřelili vítězné góly

Číst článek

Liberec - Hradec Králové 2:1

Hra se v první třetině odehrávala především ve středním pásmu a byla plná nepřesností. Až v závěru první části dostal tým Mountfieldu možnost dalších dvou přesilovek v krátkém sledu za sebou a slibnou šanci měl Petr Koukal, Petr Kváča ale jeho střelu ukryl v lapačce.

Skóre se poprvé měnilo až ve 38. minutě. Po chybě Michala Birnera ujeli hosté do rychlého přečíslení a po krásné přihrávce Jergla otevřel skóre zápasu Kevin Klíma. Bílí Tygři mohli bleskově odpovědět, po ráně Dávida Grigéra ale za Henrim Kiviahem podruhé v zápase zvonila tyčka.

V 51. minutě už se však Liberec kýženého vyrovnání dočkal. Po dobré práci Mislava Rosandiče doklepnul volný kotouč do sítě pohotový Jan Ordoš. A za další minutu a půl už Bílí Tygři dokonce vedli, když do sítě zaplulo nahození Jana Štibingra od modré čáry - 2:1. Pro zadáka domácích to byla první trefa v extralize.

Královéhradečtí najednou museli dotahovat, naráželi ale na dobře zformovanou obranu domácích. V závěru sáhli hosté ke hře bez brankáře a obrovskou příležitost měl Kelly Klíma, netrefil ale poloodkrytou branku a Liberec své vítězství uhájil.

Výsledky extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Marinčin (Kundrátek) - 4. Gewiese (Chlán, Fridrich), 11. M. Kalus (R. Bondra, Lindberg), 26. R. Bondra (M. Kalus, L. Kovář).

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 51. Ordoš (Rosandič, Klepiš), 53. Štibingr (Gríger, A. Najman) - 38. Kevin Klíma (Jergl, Blain).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme