Hübl bude útočit na rekordy i v příští sezoně. Extraligový veterán prodloužil v Litvínově smlouvu

Hokejový útočník Viktor Hübl se dohodl na nové roční smlouvě s Litvínovem. Dvaačtyřicetiletý centr tak může zaútočit na další rekordy v domácí nejvyšší soutěži. Hüblovi chybí 30 startů k vyrovnání maxima obránce Petra Kadlece a 31 bodů k dostižení nejproduktivnějšího hráče Petra Lešky.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Hübl (vpravo)

Viktor Hübl (vpravo) | Zdroj: Profimedia

„Jsme rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře. Bavili jsme se o jeho budoucnosti už v průběhu sezony. Rozhodnutí bylo především na něm. Je to pro nás skvělá zpráva, že naše klubová legenda přidá další sezonu v našem dresu,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel litvínovské Vervy Pavel Hynek.

Hübl si připsal asistenci a překonal extraligový rekord. Litvínov oloupil Spartu o všechny body

Číst článek

Chomutovský odchovanec Hübl se může těšit na 23. sezonu v extralize a devatenáctou v barvách Litvínova. Sedmkrát byl jeho nejproduktivnějším hráčem a povedlo se mu to i v minulém ročníku, kdy v 51 zápasech základní části nasbíral 37 bodů za 14 branek a 23 asistencí. V předkole play-off proti Hradci Králové kvůli disciplinárnímu trestu odehrál jen dvě utkání a nebodoval.

„Chtěl bych ještě s Litvínovem zažít něco pěkného. Bylo to celkem rychlé rozhodnutí i vzhledem k zájmu trenérů a vedení klubu. Mám chuť hrát, cítím se dobře, tak jsme si zase plácli a v Litvínově budu pokračovat i v další sezoně,“ uvedl Hübl, který v roce 2015 pomohl Litvínovu k historickému titulu.

„Je to velmi dobrá zpráva pro nás všechny a celou litvínovskou organizaci. O Viktorovi už toho bylo řečeno hodně. Je ikonou klubu a celé extraligy. Drží devět rekordů v nejvyšší soutěži, což hovoří za vše. Ve svém věku je velmi platný hráč na ledě i v kabině. Jsme moc rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat a povede Litvínov jako kapitán i v další sezoně,“ pochvaloval si hlavní trenér Vladimír Országh.

Hübl, který v extralize hrál také za pražskou Slavii a České Budějovice, sehrál celkem 1220 utkání a nasbíral 878 za 394 branek a 484 asistencí.

Překračuje různé milníky klubové historie, samostatné české extraligy i celé historie i v součtu s federální ligou. Sehrál druhý nejvyšší počet zápasů po bývalém obránci Slavie a Plzně Kadlecovi (1250 utkání) a útočí i na Lešku, který kraluje s 909 body za 281 gólů a 628 asistencí z 1156 zápasů.

V lednu překonal s 691 body v litvínovském dresu legendu Ivana Hlinku. Pokořil také rekord Richarda Krále v počtu bodů v základní části české nejvyšší soutěže. Je držitelem devíti rekordů v základní části samostatné české soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme