Lakatoš po návratu do Vítkovic skóroval, na body s Plzní to ale nestačilo. Jágr rozhodl o výhře Kladna

Hokejisté Vítkovic v dohrávce extraligy podlehli na domácím ledě Plzni 2:3. Ostravané dvakrát dotáhli vedení soupeře, když jednou se při návratu do vítkovického dresu trefil i Dominik Lakatoš, Západočeši ale pokaždé kontrovali a přesilovkový gól Michala Bulíře ze 49. minuty byl vítězný. Kladno v chomutovském azylu porazilo Karlovy Vary 3:2 a v tabulce se svému soupeři přiblížilo na čtyři body. Vítězný gól vstřelil Jaromír Jágr.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Ostrava (Aktualizováno: 19:57 17. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Schleiss z Plzně a Dominik Lakatoš z Vítkovic

Jan Schleiss z Plzně a Dominik Lakatoš z Vítkovic | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovice na soupeře vyrukovaly poprvé s navrátilcem z Finska Lakatošem, který zaujal místo v první formaci a svou aktivitou od začátku zaměstnával hostující obranu. Dostal se i do několika zakončení, ale žádná ze situací nebyla tak nebezpečná jako akce plzeňského Kodýtka, který v přesilovce ve 12. minutě trefil tyčku.

Zlínu mají ze dna extraligy pomoci lotyšští hráči. Trenér Jenáček věří v další posily do útoku

Číst článek

Domácí se opět v ofenzívě trápili a odskakovaly jim puky, což nejlépe vystihlo promarněné přečíslení Fridricha s Maroszem, a tak skóre otevřeli Západočeši. Budík poslal ve 22. minutě parádní pas mezi čtveřici protihráčů rozjetému Mertlovi, který na útočné modré čáře vzorně převzal puk a z krátkého sóla překonal Stezku.

Hra dostala větší spád a Vítkovice několikrát ohrozily Pavláta, ale změnu skóre přinesl až Kochův průnik po levém křídle, jeho střílená přihrávka před bránu a pohotová teč Krenželoka z brankoviště.

Škodě mohl vzápětí vrátit vedení Jiříček, který však nedokázal potrestat Dejovu chybu. Zato Maroszovo vyloučení dokázal Thorell ve 46. minutě ztrestat už po osmi sekundách přesilové hry, když se příklepem razantně trefil pod horní tyčku.

Ostravané odpověděli rychle a agilní Lakatoš se po několika nevyužitých šancích dočkal gólu a ve 48. minutě vyrovnal na 2:2.

Jenže hned vzápětí Lakatoš za sekání na trestné lavici doplnil spoluhráče Deje a Plzeň v početní výhodě pět na tři potřetí v zápase strhla vedení na svou stranu zásluhou Bulíře, který po krátce po vhazování prostřelil Stezku.

Po divoké tříminutovce už další gól nepadl. Vítkovice sice protivníka zatlačily, ale toporná snaha vyrovnání nepřinesla, a chybělo málo, aby při power play inkasovaly od Schleisse počtvrté.

Kladno - Karlovy Vary 3:2

Kämpf zazářil proti Nashvillu gólem a asistencí, Hertl svou sedmou trefou pečetil výhru Sharks

Číst článek

Navrátilec ze Sparty Zikmund se zařadil na křídlo elitní formace Středočechů s Jágrem a Plekancem a stačilo mu pouze 170 sekund, aby ve staronovém působišti slavil gól. Jágr přidržel puk, parádní kličkou se vyhnul jednomu z hostujících hráčů a předložil ho na Zikmunda, jemuž stačilo trefit odkrytou branku.

V deváté minutě nechybělo mnoho, aby si oba role prohodili, ale tentokrát měl navrch strážce hostující branky Habal. Hra se přelila na druhou stranu a rázem bylo vyrovnáno po Plutnarově trefě. Střelecky aktivnější Západočeši šli o chvilku později dokonce do vedení, když se z dorážky prosadil Beránek. Zvýšit mohl Flek, sám proti Bowovi ale neuspěl. Krátce před přestávkou už hosté slavili znovu, jenže předčasně, po kontrole situace na videu sudí gól neuznali kvůli zásahu vysokou holí.

Na začátku 34. minuty střílel Kubík, sám se dostal také k dorážce a bylo znovu vyrovnáno. V signalizované výhodě pro hosty se mohlo skóre změnit na obou stranách. Po pěkné Flekově akci zakončoval Plutnar jen těsně vedle, vzápětí si ale hosté nerozuměli ideálně a jen se modlili, aby na modré čáře nezachycený kotouč skončil těsně vedle jejich prázdné branky, z níž odjel Habal, aby umožnil naskočit jednomu ze spoluhráčů do pole.

Rozhodující chvíle přišla ve 47. minutě, kdy elitní kladenská formace - jako v průběhu celého zápasu v podstatě pokaždé - zavřela hokejisty Energie před Habalem. Plekancovu dobře mířenou ránu vytěsnil sice Habal se štěstím hřbetem lapačky mimo, ale tlak domácích pokračoval, právě Plekanec našel lahůdkovou nahrávkou Jágra a ten zblízka nezaváhal.

Velká komplikace pro domácí přišla ještě v čase 57:52, kdy byl za krosček vyloučen Baránek, hosté umocnili svou výhodu hrou bez gólmana, ale Středočeši už si cenné dva body nenechali vzít a oplatili tak Energii porážku ze západu Čech 4:7 z prvního vzájemného duelu této sezony.

Výsledky hokejové extraligy

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. L. Krenželok (Koch, J. Hruška), 48. Lakatoš (L. Krenželok, R. Polák) - 22. Mertl (Budík, Kremláček), 46. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 49. Bulíř (Dzierkals, Mertl).

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Zikmund (Jágr, Dotchin), 34. Kubík (Račuk), 47. Jágr (Plekanec) - 9. Plutnar (Redlich, Vondráček), 12. O. Beránek (Hladonik, T. Mikúš). 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme