Oslabený Třinec si na svém ledě poradil s posledním Zlínem a je znovu v čele. Pardubice udolaly Kladno

Třinečtí hokejisté zdolali ve 41. kole extraligy poslední mužstvo tabulky Zlín 6:2 a vrátili se na první místo tabulky. Obhájce titulu nastoupil se sedmi hráči z partnerského klubu ve Frýdku-Místku a dva jeho góly vstřelil Aron Chmielewski. Liberec uspěl po čtyřech porážkách, na ledě Plzně zvítězil 4:1. Pardubice otočily duel s Kladnem, které udolaly 4:3 po prodloužení. Sparta doma porazila 4:1 Hradec Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:01 14. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Miloš Roman z Třince, brankář Libor Kašík ze Zlína a Robert Černý ze Zlína

Zleva Miloš Roman z Třince, brankář Libor Kašík ze Zlína a Robert Černý ze Zlína | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinec hrál poprvé po deseti dnech a po týdenní karanténě, během které si odložil tři zápasy a dočasně přišel o první místo v tabulce. Obhájce titulu si chtěl přesunout i utkání se Zlínem, protože se při kontrolních testech potřebných pro výstup z karantény objevilo několik dalších pozitivních nálezů na koronavirus u hráčů, kteří byli 5. ledna negativní.

Hokejisté Mladé Boleslavi musí kvůli koronaviru do karantény, odloží si nejbližší tři zápasy

Číst článek

Zlín ale odmítl, a tak Oceláři hráli například bez Růžičky, Vrány a Musila. Díky četným absencím si první extraligový start připsali obránce Teper a polští útočníci Komorski s Lyszczarczykem. Také Zlín měl ve svých řadách debutanta Doktora a oproti předchozímu zápasu postrádal Okála, Němce i trenéra Jenáčka, který je v izolaci.

Třinec promarnil v úvodu 106 sekund dlouhou početní převahu pět na tři, ale v deváté minutě otevřel skóre Chmielewski, který zakončoval po milimetrové přihrávce Michálka do zcela prázdné branky. Už za 31 sekund vyrovnal zblízka Kubiš. Domácí si ale pomohli dvěma přesilovými hrami. Nejdříve se z levého kruhu prosadil Chmielewski a o chvíli později po další hezké souhře Daňo, který si v úvodní třetině vynutil tři vyloučení soupeře.

Zlín mohl na začátku prostřední části snížit, ale domácí obrana zablokovala Flynnovi hůl při pokusu o dorážku do prázdné branky.

Poslední tým soutěže ale přeci jen vstřelil kontaktní gól. V oslabení získal Veselý puk na obranné modré čáře, v úniku dvou na brankáře jej předložil Kubišovi, který našel mezírku mezi Mazancovými betony. Chvíli předtím vychytal Kašík na druhé straně zblízka Nestrašila.

První šanci měl ve třetí třetině hostující Mallet, ale vzápětí uklidnil Třinec čtvrtým gólem Kurovský, který se trefil z mezikruží do horního růžku. O tři minuty později zlomil odpor Zlína obránce Jaroměřský, který hrál v první obranné dvojici a ranou zpoza levého kruhu vstřelil první gól sezony. Tečku za utkáním udělal v přesilové hře Nestrašil, který se prosadil z pravého kruhu po přihrávce Svačiny zpoza branky.

41. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Chmielewski (J. Michálek, Lyszczarczyk), 10. Chmielewski (Kundrátek), 14. Daňo (Miloš Roman, Svačina), 43. Kurovský (Svačina, D. Krenželok), 46. Jaroměřský (M. Kovařčík), 58. A. Nestrašil (Svačina, Daňo) - 9. Kubiš (R. Černý), 36. Kubiš (R. Veselý). Rozhodčí: Kubičík, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. F. Přikryl (Bulíř, Čerešňák) - 26. Filippi z trestného střílení, 37. J. Šír (Rychlovský, Kolmann), 53. J. Vlach (Melancon, Kolmann), 60. Gríger (Filippi, Birner). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:3 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. T. Urban (Anděl, Matýs), 52. Hecl (Paulovič, Blümel), 56. Blümel (A. Musil), 65. Košťálek - 16. Kubík (Plekanec, Hlava), 17. M. Filip (Wood, Ticháček), 50. M. Beran. Rozhodčí: Hradil, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:3, navíc Camara - Dotchin oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Pogorišnyj (M. Forman, Buchtele), 20. M. Forman (Buchtele), 25. Chlapík (E. Thorell, T. Pavelka), 49. M. Forman (Chlapík) - 31. Pilař (Lalancette, Kelly Klíma). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme