Hokejisté Litvínova schytali debakl od Sparty, Kladno doma udolalo Kometu

Hokejisté Litvínova podlehli v 52. kole Tipsport extraligy doma Spartě vysoko 0:5. Vítkovice díky třem brankám v poslední třetině porazily Mladou Boleslav 3:0. Karlovy Vary si doma poradily s posledním Zlínem a vyhrály 5:1. Hradec Králové přehrál Olomouc 4:1. Kladno v dohrávce 44. kola porazilo Kometu Brno 6:4. Třinec porazil Pardubice 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané slaví gól proti Litvínovu.

Sparťané slaví gól proti Litvínovu. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Litvínov nastoupil na první třetinu ve speciálních dresech v rámci 4. ročníku Vlasatého zápasu, ty půjdou následně do dražby jako jedna ze součástí příspěvku na pomoc čtrnáctileté Elišce Valentové z Děčína, která prochází onkologickou léčbou a kvůli ní přišla o vlasy.

Brněnský Holland si za faul na Rohlíka nezahraje šest zápasů, přijde také o část platu

Číst článek

Sparta se ubránila v prvním oslabení po Strnadově vyloučení a sama při něm v sedmé minutě zahrozila díky Chlapíkově střele. Potom nevyužili početní výhodu Pražané při Havelkově pobytu na trestné lavici, ale v čase 10:29 už se radovali z vedoucí branky. Thorellův pokus tečoval před Godlou Kaše a radoval se z branky po dvacetizápasovém půstu poprvé od 2. listopadu. Gólman Hudáček, který nastoupil za Spartu podruhé, ale poprvé duel zahajoval, odolával i při vyloučení Šmerhy.

Ve 24. minutě si při Fronkově vyloučení poradil Godla s Chlapíkovým zakončením. Po polovině utkání měli v rychlém sledu možnosti Horák z přečíslení a Forman, který ve 33. minutě už další možnost proměnil. Chlapík mu přenechal puk na levém kruhu a Forman se trefil k protější tyči. Následně se Litvínov ubránil při Hüblově trestu a ve 37. minutě mohl snížit Zdráhal, ale Hudáček si s jeho střelou z levého kruhu poradil.

V úvodu třetí třetiny nepomohlo Litvínovu ke gólu ani Matuškinovo vyloučení. Ve 48. minutě mohl zvýšil náskok Sparty Kaše. Severočeši se neprosadili ani při Vitouchově trestu a v čase 52:14 zvýšil po Doležalově přihrávce zpoza branky Chlapík. V 55. minutě se ještě během sedmi sekund prosadili Strnad a Doležal.

Vítkovice - Mladá Boleslav 3:0

Hokejisté Vítkovic porazili Mladou Boleslav 3:0 zásluhou tří branek z poslední třetiny zápasu. Dvě přesilovky nejprve zužitkovali Jan Hruška a Rostislav Marosz, v power play pak výhru zpečetil Radovan Bondra, který u úvodních gólů figuroval jako asistent. Boleslav utrpěla už šestou porážku v řadě. Vítkovický brankář Daniel Dolejš poprvé v sezoně uhájil čisté konto. Ostravané po třech vzájemných porážkách soupeře poprvé v sezoně porazili.

Hradec Králové - Olomouc 4:1

Hradec Králové porazil po obratu Olomouc 4:1. Východočeši vyhráli počtvrté v řadě, Hanáky zdolali dokonce už poosmé za sebou a v této sezoně jim nepřenechali ani jediný bod.

Kladno - Kometa Brno 6:4

Hokejisté Kladna porazili v dohrávce 44. kola Brno 6:4. Předposlední Rytíři uspěli potřetí v řadě a na třináctý Litvínov už ztrácí jen bod. Sami mají naopak k dobru na poslední Zlín 17 bodů. Kometa vyšla podruhé za sebou naprázdno. Dva góly a asistenci zaznamenal Tomáš Plekanec, tři body (1+2) si připsal i další útočník vítězů Adam Kubík.

Třinec - Pardubice 3:2

Třinečtí hokejisté zdolali v dohrávce 44. kola na svém ledě Pardubice 3:2 a udrželi v čele extraligy dvoubodový náskok před Hradcem Králové. Hosté vedli góly Roberta Říčky a Davida Ciencialy, lídr soutěže vyrovnal trefami Petra Vrány a Mikuláše Zbořila. Nerozhodný stav zlomil ve 49. minutě v přesilové hře Martin Růžička. Oceláři vyhráli nad Dynamem poprvé v sezoně a zároveň jsou prvním týmem, který překonal hranici sta bodů (101).

Karlovy Vary - Zlín 5:1

Karlovy Vary porazily Zlín 5:1. Západočeši přehráli Berany i počtvrté v probíhající sezoně, nepřenechali jim ani jediný bod. Hosté vyšli naprázdno podruhé za sebou a z poslední příčky ztrácí na Kladno už 17 bodů.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 49. J. Hruška (R. Bondra, Marosz), 53. Marosz (Lakatoš, R. Bondra), 60. R. Bondra. Rozhodčí: Obadal, Stano - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Černoch (D. Mikyska), 14. Kulich (Weinhold, Vondráček), 15. T. Havlín (T. Rachůnek, Hladonik), 44. Pulpán (T. Rachůnek, T. Mikúš), 55. Vondráček (T. Havlín) - 19. Kubiš (Karafiát). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:7, navíc O. Němec (Zlín) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. D. Kaše (E. Thorell), 33. M. Forman (Chlapík, Moravčík), 53. Chlapík (Z. Doležal, Matuškin), 55. J. Strnad (T. Pavelka, Stoljarov), 55. Z. Doležal (Chlapík, M. Forman). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) - 22. Ondrušek (Doktor, Navrátil). Rozhodčí: Lacina, Kika - Komárek, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Dohrávka 44. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Plekanec (M. Indrák, Hlava), 14. Zikmund (Melka, Pytlík), 34. Kubík (Plekanec, Baránek), 47. Ticháček (Kubík), 53. Plekanec (Baránek, Kubík), 60. Dotchin - 19. Tansey, 20. Gulaši (Malý), 30. Šalé, A. 42. Zbořil (Roth, R. Pavlík). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. P. Vrána (Marcinko, Martin Růžička), 25. M. Zbořil (Hrehorčák, P. Vrána), 49. Martin Růžička (M. Doudera, Svačina) - 12. Říčka (Poulíček, Cienciala), 21. Cienciala (Poulíček). Rozhodčí: Hejduk, Jeřábek - Ganger, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme