Poslední Budějovice si vyšláply na vedoucí Třinec, první domácí výhru zařídil v prodloužení Slováček

Hokejisté posledních Českých Budějovic zdolali vedoucí Třinec 2:1 v prodloužení a na desátý pokus se radují z první domácí extraligové výhry v sezoně. V čase 62:12 rozhodl gólem obránce Ondřej Slováček. Karlovy Vary přišly o šestizápasovou vítěznou sérii, doma podlehly 3:4 Hradci Králové. Olomouc otočila utkání na ledě Plzně a po gólu Jakuba Valského vyhrála 2:1 v prodloužení. Liberec udolal rivala z Mladé Boleslavi 3:2. Sparta se výhrou 5:2 nad Vítkovicemi dostala na třetí místo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Třince Jakub Štěpánek a Roman Přikryl z Českých Budějovic

Brankář Třince Jakub Štěpánek a Roman Přikryl z Českých Budějovic | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Domácí České Budějovice si zvedly sebevědomí, když v úvodu ubránily početní výhodu soupeře po zcela zbytečném vyloučení Suchánka. Další minuty byly vyrovnané. První velkou šanci měl třinecký Stránský, jenž dostal přihrávku od zadního mantinelu, ale sám před brankou nepřekonal pozorného Pateru.

‚Ať to dopadne jakkoliv, končím.‘ Trenér Prospal opustí České Budějovice, vrátí se do zámoří

Číst článek

Nebezpečnou střelou švihem z pravé strany se prezentoval také Jihočech Raška, betonem ji zastavil Štěpánek. Přesilovku před první sirénou nevyužil ani Motor.

Druhá třetina začala svižněji. Skóre však neotevřel zblízka Doležal ani vzápětí na protější straně Roman po spolupráci s bratry Kovařčíky. Nápřahem od modré čáry zahrozil také třinecký obránce Musil, v roli falešného křídla se zkoušel prosadit budějovický Plášil. Při současném vyloučení Růžičky a Kundrátka se domácí trochu zalekli nabídnuté příležitosti a příliš neohrozili Štěpánka.

Šest vteřin před vypršením další přesilovky si řekl o trestné střílení Přikryl, jenže zaváhal při jeho provedení. První trefu si připsal teprve Michnáč při hře čtyři na čtyři. Na jeho střelu z pravého kruhu byl klečící Štěpánek krátký.

Do třetího dějství šel Třinec s bonusem pětiminutové přesilovky po Přikrylově prohřešku. V oslabení se málem prosadil bojovník Venkrbec, do úniku se dostal také Michnáč, ale hosté dokázali srovnat - zblízka doklepával Marcinko. Střela Stránského v dalším průběhu pouze prošla napříč brankovištěm. Stejný hráč trefil tyčku krátce po návratu Pýchy z trestné lavice.

Po třinácti vteřinách nastaveného času neproměnil Stránský trestné střílení po Pýchově faulu. Na konci první minuty nedal trestné střílení ani Slováček, který nakonec rozhodl v samostatném úniku.

26. kolo hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Michnáč (Vydarený, Slováček), 63. Slováček - 44. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:6, navíc R. Přikryl (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 156 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Gulaš (V. Lang, F. Suchý) - 55. Kolouch (Dujsík), 63. Valský (Ondrušek). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. D. Kaše (Šenkeřík), 37. Hladonik (D. Kaše, Flek), 54. Koblasa (D. Kaše, Šenkeřík) - 17. Hronek (Kevin Klíma), 32. Cingel (Zámorský), 49. Lev (Zámorský, Pilař), 51. Lev (Pilař). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Filippi, Birner), 23. Hrabík (Průžek), 27. T. Havlín (Birner, Filippi) - 13. Lunter (A. Zbořil, Flynn), 15. Bičevskis (Bernad, Cienciala). Rozhodčí: Hodek, Kika - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:2, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Košťálek (Pech, M. Jandus), 34. Buchtele (Pech), 37. R. Horák (Sobotka, Polášek), 57. Řepík (Pech), 59. M. Sukeľ (Dvořáček) - 35. M. Kalus (Werbik, Štencel), 51. Marosz (Dej). Rozhodčí: Mrkva, Šindel - Bryška, Axman. Vyloučení: 8:6, navíc Němeček (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme