Hokejisté Hradce Králové doma po třech letech udolali pražskou Spartu, utkání rozhodl Klíma

Hokejisté Hradce Králové na domácím ledě poprvé od prosince 2019 porazili pražskou Spartu. Soupeř sice v utkání 12. extraligového kola vyrovnal nepříznivý stav 0:2, ale na branku Kellyho Klímy z 52. minuty už odpověď nenašel. Pražané tak vyšli naprázdno podruhé za sebou.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Klíma

Kevin Klíma | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Jasnou hvězdou první třetiny byl Kevin Klíma. Někdejší útočník Sparty dělal pražskému celku svým pohybem největší potíže a zaznamenal dva body.

Chci se sejít se všemi extraligovými trenéry, těší se Jalonen. U národního týmu by rád pokračoval i dál

Číst článek

V páté minutě otevřel po jeho krásné přihrávce skóre Jergl, ve dvanácté se Klíma trefil sám - dokonce ve vlastním oslabení. Úvodní spolupráci si oba zmiňovaní zopakovali ještě jednou, ale po zadovce zpoza branky trefil Jergl jen boční síť.

Jasně aktivnější tým Mountfieldu měl za 25 minut hry dost šancí na vyšší vedení, sám se však zbrzdil nepovedenou přesilovkou. Několik sparťanských střelců ještě brankář Kiviaho zastavil, než ho z početní výhody překonal hostující kapitán Řepík.

Finský gólman v hradeckých službách tak v součtu Ligy mistrů a domácí soutěže inkasoval po 122 minutách. Před druhou přestávkou ho ještě zachránila tyčka při Simonově střele.

Po návratu na led už ale obrovskou chybu, kterou udělal za brankou Lalancette, potrestal dorážející Forman. Domácí přesto nakonec slavili vítězství. Rozhodl o něm druhý z bratrů Klímových Kelly, který v 52. minutě prostřelil hradbu těl od modré čáry.

Premiérový bod v české extralize si díky asistenci připsal finský obránce Huttula, obě dvojčata Klímova tak zaznamenala svůj první gól v sezoně.

12. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Jergl (Kevin Klíma, Cingeľ), 12. Kevin Klíma (Okuliar), 52. Kelly Klíma (Huttula) - 31. Řepík (Krejčík), 42. M. Forman (D. Vitouch, Přibyl). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4001.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme