Kometa zvládla zápas s Českými Budějovicemi a přeskočila je v tabulce, Sparta vyhrála ve Vítkovicích

Hokejisté Brna zvítězili ve 39. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 4:2. Rozhodli o tom třemi góly ve druhé třetině. Brněnští se tak posunuli na sedmé místo tabulky, České Budějovice klesly na devátou příčku. Vedlo se i Spartě, která zůstává v roce 2022 stoprocentní. Pražané tentokrát uspěli 4:1 na ledě Vítkovic

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se hokejisté Komety Brno

Radující se hokejisté Komety Brno | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Kometa vstoupila do zápasu ve velkém stylu. Ve třetí minutě ještě Dominik Hrachovina vychytal nájezd Petra Holíka, ale v šesté už kapituloval. Obránce Marek Ďaloga potvrdil své ofenzivní sklony, dostal na červené čáře puk, přešel s ním až před jihočeského brankáře a otevřel skóre.

Celý tým Třince míří do karantény, nejbližší zápasy extraligového lídra budou odloženy

Číst článek

České Budějovice se srovnání stavu dočkaly hned z první akce druhé třetiny, když se zblízka prosadil veterán Jiří Novotný. Kometě ale po 27 vteřinách vrátil vedení Michal Krištof, který se zcela sám ocitl před Hrachovinou a nezaváhal.

Další průběh nabídl otevřenou a rychlou partii na obou stranách, ovšem s více šancemi na té brněnské, které likvidoval výtečný jihočeský gólman. Kapituloval až při první brněnské přesilovce, kdy jej od modré dělovkou prostřelil Vladimír Roth a zapsal si do statistik první gól v sezoně.

Tři vteřiny před koncem druhé třetiny navýšil náskok Brna na tři góly Ondřej Horký, když dorazil Muellerovu střelu a umocnil tím ráz třetího dějství, v němž musel Motor dotahovat. Kometa mu pomohla hrubkou v rozehrávce, po níž se střelou k tyči prosadil Miroslav Holec.

Další komplikaci už Kometa nepřipustila, ubránila se nejen při přesilovce hostů, ale i v power play, Jihočechy tak po jejich předloňském návratu do extraligy porazila pošesté ze sedmi vzájemných duelů.

Kometa tak přerušila sérii tří proher a potvrdila dominanci na vlastním ledě, kde vyhrála popáté za sebou. Naopak Motor vyšel naprázdno po třech vítězných duelech.

Další výhra Sparty

Spartě vyšla proti Vítkovicím úvodní dvacetiminutovka. Uběhlo deset minut hry, když nahození Michala Moravčíka od modré čáry před gólmanem Alešem Stezkou tečoval Erik Thorell a pražský celek vedl. Krátce nato byl vyloučen domácí kapitán Roman Polák a sparťané trestali pohlednou kombinací. David Kaše přihrávkou do druhé vlny našel Jana Buchteleho, ten poslal z první puk přímo před branku, kde číhal osamocený Thorell a zblízka pohotově doklepl kotouč do odkryté klece.

Hertl srazil gólem a přihrávkou Buffalo, Voráčkek odehrál jubilejní 1000. zápas v NHL

Číst článek

Výběr Josefa Jandače vzápětí udeřil potřetí. Po 129 sekundách od druhého zásahu Sparta podruhé využila přesilovku, když Roman Horák nezištnou nahrávkou přes šíři kluziště nabil Michalu Řepíkovi, jenž střelou bez přípravy z hranice levého kruhu propálil Stezku.

Zatímco v první třetině měli převahu Pražané, ve druhé části Vítkovičtí přidali a obraz hry se obrátil. Domácí se dočkali v čase 26:45, kdy se nekompromisní ranou od modré čáry prosadil Alexej Solovjov, který po příchodu do Vítkovic skóroval už popáté. 

Pražané dvougólový náskok ve třetím dějství zkušeně kontrolovali. Domácí se do šancí dostávali zřídka. Za zmínku stál pokus Petra Chlána, kdy puk zazvonil na horní tyčku. Poté ale sparťanský tým potřetí v utkání využil přesilovku zásluhou Horáka a zvítězil 4:1. V závěru ještě plály emoce. Diváci byli svědky bitky Samuela Bittena s Ondřejem Miklišem a dalších několika šarvátek krátce před koncem.

Vítkovice vyšly naprázdno teprve podruhé z posledních šestnácti zápasů. Naopak pražský celek potvrdil, že se mu stadionech soupeřů daří. Venku zvítězil popáté z posledních šesti utkání.

Sparťané uspěli potřetí za sebou po předchozí sérii tří porážek. V novém kalendářním roce ještě Pražané nenašli přemožitele.

Výsledky extraligy

HC Kometa Brno - Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Ďaloga (Mueller, P. Holík), 22. Krištof (L. Horký), 36. Roth (P. Holík, Zaťovič), 40. L. Horký (Mueller, Krištof) - 22. J. Novotný (Abdul, Gulaš), 43. Holec (Valský).

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Solovjov (R. Polák, J. Hruška) - 10. E. Thorell (Moravčík, Řepík), 14. E. Thorell (Buchtele, D. Kaše), 16. Řepík (R. Horák, Sobotka), 52. R. Horák (T. Pavelka, Řepík).

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. P. Kousal (O. Najman), 31. A. Raška (D. Šťastný), 36. D. Šťastný (Ševc, Pospíšil), 58. Eberle (P. Kousal, O. Najman) - 5. A. Kudrna (F. Lukeš, V. Hübl), 32. Balinskis (V. Hübl, A. Kudrna), 41. Estephan (Havelka, Irving). 

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Švrček, Krejčí), 18. Nahodil (Řezníček, J. Káňa II), 43. Nahodil (T. Černý, Burian), 46. Burian (Nahodil, A. Rutar). 

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Camara (Košťálek, Říčka), 50. Robertson (A. Musil, Košťálek), 52. Camara (R. Kousal, Košťálek), 56. O. Rohlík (Anděl) - 8. Redlich (O. Beránek, F. Novotný), 28. Kohout. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme