Dvougólový Bulíř porážku neodvrátil, Plzeň podlehla na svém ledě Mladé Boleslavi

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v předehrávce 4. kola extraligy na ledě Plzně 4:2 a po dvou úvodních nezdarech si připsali druhou výhru v řadě. Kometa Brno doma porazila zásluhou vydařené úvodní třetiny 3:2 Pardubice.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Filip Přikryl z Plzně a Adam Raška z Mladé Boleslavi

Zleva Filip Přikryl z Plzně a Adam Raška z Mladé Boleslavi | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Aktivní vstup domácích pořádně zaměstnal Krošelje. Mladoboleslavský gólman musel zastavit průnik Mertla a ve 4. minutě nebezpečný pokus Blomstranda z přečíslení dvou na jednoho. Hosty neprobudila ani přesilová hra a naopak v 11. minutě nápor Indiánů korunoval pohotovou dorážkou Bulíř, jenž se trefil poprvé v novém působišti.

Sparta vstup do extraligové sezony zvládla, z ledu dosud stoprocentních Pardubic veze tři body

Číst článek

Domácího gólmana Furcha vystrašil až explzeňský Eberle, jenž vypálil bekhendem z mezikruží ve 13. minutě. Zlepšení Středočechů na konci první třetiny dokumentovala ještě individuální akce Kelemana zakončená příliš slabě.

Díky lepšímu pohybu pokračovali hosté náporem i na začátku prostřední části, Šťastného ránu bez přípravy z přečíslení dvou na jednoho ale Furch zlikvidoval. V dobré pozici se neprosadil ve 26. minutě ani Dufek a z protiútoku neuspěl Kuťák.

Postupně převzali iniciativu Indiáni. Kodýtek ovšem Krošelje zblízka nepřekonal a svůj samostatný nájezd zakončil po polovině utkání nepřesně Kantner.

Udeřilo naopak na druhé straně, když ve 35. minutě při vyloučení Langa dorážkou na 1:1 vyrovnal Najman. O půl druhé minuty později navíc dokonal obrat Šťastný po chytré přihrávce Kelemena.

Rychle mohl odpovědět z akce dvou na jednoho Bulíř, napoprvé však Krošelje neprostřelil. Pouhých 57 vteřin před druhou pauzou krátce po skončení přesilovky už posila z Liberce bekhendovou střelou upravila na 2:2. Nerozhodný stav vzápětí udržel domácím Furch, jenž vychytal nekrytého Kelemena.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra uklidnila. Mertl v jejím úvodu nebezpečně pálil z pravého kruhu, na druhé straně neobsazený Šťastný zakončil mimo. Ve 48. minutě už se Středočeši radovali, když Jánošík uspěl po nenápadném objetí branky. Snahu o korekci výsledku si domácí pokazili vlastní nedisciplinovaností. V 55. minutě je definitivně zlomil trefou na 4:2 Kotala, když zužitkoval ideální přihrávku Eberleho.

Předehrávka 4. kola hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner) - 35. O. Najman (P. Kousal, Ševc), 36. D. Šťastný (Kelemen), 48. Jánošík (A. Raška. D. Šťastný), 55. Kotala (Claireaux, Eberle). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2782.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Mallet, 12. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 17. Rákos (Kučeřík) - 44. Říčka (Nakládal, Mikuš), 45. Vála (Anděl, Nakládal). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 5922.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme