Hokejisté Hradce Králové zdolali na svém ledě vedoucí Třinec. Plzeň utnula sérii bez extraligové výhry

Hokejisté Třince podlehli po sérii pěti vítězství v Hradci Králové 2:3 a před druhou Spartou mají v boji o Prezidentský pohár čtyři kola před koncem stále náskok čtyř bodů. Plzeň porazila Vítkovice 3:1 a po šestizápasovém čekání se dočkala tříbodové výhry. Olomouc porazila České Budějovice i počtvrté v sezoně, tentokrát 2:1. Mladá Boleslav si poradila 5:2 s Pardubicemi. Karlovy Vary udolaly 5:4 po prodloužení Zlín. Brno vyhrálo 4:1 nad Libercem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 22:14 26. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové slaví vstřelený gól

Hokejisté Hradce Králové slaví vstřelený gól | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Třinci nabídl už po 42 sekundách přesilovou hru faulem Jergl a sedm vteřin před vypršením trestu ji využil střelou z pravého kruhu Hrňa. Odpovědět se snažili Lev a Perret, povedlo se to Mountfieldu v polovině úvodní části při Kundrátkově vyloučení. Kelly Klíma zpoza branky zadovkou uvolnil dvojče Kevina, který z pravé strany z úhlu překonal Štěpánka.

‚Rekord můžu řešit po kariéře.‘ Hokejový útočník Hübl žije přítomností a zajímá ho play off

Číst článek

Ve 12. minutě našel před brankou Rodewald Marcinka, který ale ztroskotal na Mazancovi. Třineckého gólmana prověřil Perret. Potom se ocitl sám mezi kruhy třinecký Musil, ale nezamířil přesně. Krátce před první pauzou se při trestu Veselého trefil Vrána z dorážky bekhendem levou tyč.

Po 118 sekundách druhé části Ocelářům z úniku po přihrávce Mariana Adámka vrátil vedení Stránský a 32. gólem v sezoně si upevnil vedení v tabulce střelců. Hradec Králové odpověděl ve 26. minutě v další početní výhodě, kdy se obránce Graňák trefil přes Lvovu clonu před Štěpánkem.

Třetí přesilovku při Marcinkově pobytu na trestné lavici už domácí nevyužili a sami se ubránili při vyloučení Vladimíra Růžičky. Po polovině utkání se v přečíslení dvou na jednoho nepodařilo Růžičkovi zkrotit Perretovu přihrávku. Mountfield se ubránili při velkém tlaku Vránovy formace a před pauzou měl další šanci hostů Ondřej Kovařčík.

Do závěrečné části vstoupili domácí aktivně a vynutili si faul Kurovského. Dvě vteřiny po jeho návratu na led po průniku Jergla a dorážce Koukala se puk odrazil mezi kruhy k Vladimíru Růžičkovi, který poprvé v utkání dostal do náskoku Východočechy. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva Ocelářů.

Vzápětí mohl odpovědět po rychlém průniku Martin Růžička, ale Mazance nepřekonal. Při Šaldově trestu domácí také odolali a v 52. minutě se dostal v brejku opět před hradeckého gólmana Martin Růžička, ale v bekhendovým zakončením neuspěl. Domácí se ubránili i při Lvově trestu a uhájili těsný náskok až do konce.

Plzeň zdolala Vítkovice

Plzeňským, v jejichž sestavě opět chyběl zraněný kapitán Gulaš, vyšel vstup do utkání. Již ve 3. minutě tečoval střelu Jiříčka z mezikruží Kracík výstrojí mimo dosah gólmana Dolejše. Hosté směrem dopředu pořádně zahrozili až v 8. minutě, kdy v oslabení protáhl Pavláta ranou švihem Dej. Plzeňský gólman si poté poradil i s výjezdem Malleta zpoza branky.

O kapku lepší hokej. Do charitativního projektu se zapojil i Jágr, vybralo se přes 800 tisíc korun

Číst článek

Vítkovičtí sázeli na brejky a po jednom z nich v 16. minutě Mikyska trefil levou tyč. Vzápětí udeřilo na druhé straně, když při přečíslení dvou na jednoho po ideální přihrávce Michnáče zvýšil Rob ranou bez přípravy na 2:0.

V rušném závěru první třetiny ještě po nabídce Eberleho od levého mantinelu nekrytý Straka zblízka minul a z protiútoku nahození Hrušky tečoval do pravé tyče Černý. Z následné dorážky Krenželok nepřekonal ležícího Pavláta.

Kuriózní moment přerušil utkání na začátku druhé třetiny. Rozhodčí Pavel Hodek byl nucený zastavit hru poté, co se na ledové ploše objevil mobilní telefon. Vzhledem k tomu, že se soutěž hraje bez diváků, nehodil jej tam žádný z fanoušků, ale vypadl z výstroje jednomu z hráčů.

Hodek jej sice následně předal útočníkovi Plzně Janu Eberlemu na střídačku Západočechů, podle všeho ale patřil Janu Hruškovi z Vítkovic. Prozrazují to alespoň záběry, které na twitteru sdílel masér a kustod domácích Jakub Vais.

Během prostřední části se herní tempo uklidnilo, oběma týmům nevycházely přesilové hry. Až po polovině utkání v gólové pozici neprostřelil vyjetého Pavláta obránce Pyrochta a snížení hostům nepřinesl ani průnik Lakatoše. Střeleckou aktivitu přetavil v kontaktní gól do šatny Flick, když ve 39. minutě šťastnou trefou potrestal vyloučení Budíka.

Nedisciplinovanost Indiánů pokračovala také na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Hosté ve snaze o vyrovnání ale promarnili i další početní výhodu. Podobně se v přesilovce vedlo i domácím, přesto pohodlně drželi hubený náskok.

Navíc v 53. minutě po nahození Musila od levého hrazení zvýšil Lang na 3:1. Hosté již na zvrat neměli síly, nepomohla jim ani dlouhá hra bez brankáře zesílená vyloučením Budíka.

48. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kevin Klíma (Kelly Klíma), 26. Graňák (Kevin Klíma), 44. V. Růžička ml. - 3. Hrňa (M. Doudera), 22. M. Stránský (M. Adámek, Rodewald). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:5, navíc Kundrátek (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kracík (Jiříček, Kantner), 17. Rob (Michnáč), 53. M. Lang (P. Musil, Pour) - 39. Flick (Lakatoš). Rozhodčí: Hodek, Micka - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Karabáček (Slováček, Holec) - 37. Kolouch (Strapáč, Olesz), 50. Dujsík (Ondrušek, Káňa). Rozhodčí: Lacina, Horák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Claireaux (Šidlík, Moravec), 31. Ševc (Bernad, Cienciala), 38. Bičevskis (D. Šťastný), 54. D. Šťastný, 59. Cienciala - 28. Camara (A. Kosticyn, R. Kousal), 40. R. Kousal (Vála). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Černoch (Kohout), 23. Zábranský, 33. Vondráček (Redlich), 58. Zábranský (Redlich), 61. Černoch (Flek) - 2. Honejsek (Šlahař, D. Nosek), 12. Fořt (Kubiš, Gazda), 49. Sebera (D. Nosek), 57. Vopelka (Kubiš, Ferenc). Rozhodčí: Roman Svoboda, Kika - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Bez diváků.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. F. Král (Zaťovič, Mueller), 14. Plášek, 19. Kusko (Schneider, D. Bondra), 60. Mueller (P. Holík) - 53. Rosandič (Kolmann, Bulíř). Rozhodčí: Obadal, R. Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4, navíc Kusko - Vitásek a J. Vlach všichni 10 minut. Bez využití. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme