Kladno vyhrálo v Litvínově a drží náskok na poslední Zlín, vedoucí Třinec podlehl Plzni

Hokejisté Kladna dokázali v předehrávce 50. kola Tipsport extraligy uspět na ledě Litvínova a po výsledku 5:2 drží třináctibodový náskok na poslední Zlín. Ten doma v rámci 47. kola dokázal přehrát Kometu Brno 5:2. Vedoucí Třinec doma podlehl Plzni 0:1. Druhý Hradec Králové doma porazil Vítkovice 3:0. Liberec prohrál s Českými Budějovicemi 1:2. Olomouc doma schytala od Sparty debakl 1:6. Pardubice poprvé v novém roce prohrály.

Litvínov (Aktualizováno: 19:54 30. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenští hokejisté slaví gól proti Litvínovu.

Kladenští hokejisté slaví gól proti Litvínovu. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Kladenští přestáli v úvodu zápasu litvínovskou přesilovku čtyř na tři a pak sami udeřili. V sedmé minutě Kyle Wood našel před bránou volného Ladislava Zikmunda a ten poslal puk bez problémů do sítě.

Extraligový lídr Třinec podlehl v prodloužení Českým Budějovicím. Na druhé místo se vrátil Hradec Králové

Číst článek

Neuběhly ani dvě minuty a hosté vedli už o dva góly. Nicolas Hlava poslal do samostatného úniku Tomáše Plekance, který pohotovou střelou zvýšil na 0:2.

A ještě před koncem první části svítilo na ukazateli skóre 0:3, když Adam Kubík využil přesilovku.

Domácí snížili po přestávce zásluhou Marka Hrbase, který napálil do branky puk po pěkném uvolnění a přihrávce Estephana. Rytíři si ale vzali tříbrankové vedení v poslední třetině zpátky, když se trefil Hlava.

Litvínov pak sice znovu snížil díky důraznému Jiřímu Fronkovi, poslední slovo ale měli opět hosté, když na konečných 2:5 upravil svou druhou trefou zápasu Hlava.

Zlín - Brno 5:2

Ve Zlíně se čekalo na první gól až do začátku druhé třetiny, kdy poslal hosty do vedení Radek Kučeřík. Zlín ale dokázal ještě před přestávkou skóre otočit, když se prosadili postupně Patrik Zabusovs a Bedřich Köhler.

Stejně jako v té druhé, i ve třetí třetině se hosté dokázali prosadit hned zkraje. Michal Krištof si najel před branku a poslal Horkého přihrávku za brankáře Kašíka. Domácí si ale brzy vzali vedení zpět, když pohotově dorážel Valentin Claireaux.

V 53. minutě pak zařídil Zlínu vedení 4:2 Vladimir Michasjonok a v závěrečné hře bez brankáře zpečetil vítězství brankou na 5:2 Pavel Kubiš. Zlín tak vyhrál podruhé v řadě, zůstává ale beznadějně poslední.

Třinec - Plzeň 0:1

Vedoucí Třinec dal příležitost druhému Hradci Králové, aby se dotáhl na rozdíl tří bodů. Oceláři totiž doma nestačili na čtvrtou Plzeň, které podlehli po fotbalovém výsledku 0:1.

Jediný gól zápasu dal Gustaf Thorell v polovině zápasu, když v přesilové hře poslal puk do odkryté branky. Domácí vyslali na plzeňského brankáře Pavláta a jeho náhradníka Svobodu, který se dostal na led na chvíli kvůli opravě Pavlátovy masky, 29 střel, ani jednou ale neuspěli. V úplném závěru se sice chvíli radovali z vyrovnání, rozhodčí ale po poradě s videem gól neuznali, protože padl až po uplynutí hrací doby.

Hradec Králové - Vítkovice 3:0

Hradečtí využili zaváhání Třinec a dotáhli se na rozdíl tří bodů. Vítězný gól proti Vítkovicím zařídil v 27. minutě Radek Pilař, který rychle najel do pásma, vyměnil si puk s Koukalem a prostřelil brankáře.

Další branky padaly až v poslední části. Nejdřív zvyšoval na 2:0 Richard Nedomlel a chvíli po něm stanovil konečné skóre Ahti Oksanen.

Liberec - České Budějovice 1:2

Severočeši sice svého soupeře na domácím ledě přestříleli, nakonec ale museli skousnout porážku 1:2. Do vedení šli přitom oni, když se po pěkné kličce prosadil Marek Zachar. Hosté ale dokázali ve třetí třetině zápas otočit.

Nejdřív v čase 47:05 vyrovnal Milan Gulaš a sedm minut po něm vystřelil Motoru tři body Lukáš Pech.

Olomouc - Sparta 1:6

Pražané vykročili za třemi body v úplném závěru první třetiny, kdy překonal olomouckého gólmana Erik Thorell. Po přestávce zvýšil Filip Chlapík, a přestože brzy nato snížil Jan Káňa, po gólu Michala Řepíka a druhém zásahu Chlapíka vedli hosté po druhé třetině 1:4.

V poslední části ještě upravili na konečných 1:6 pro hosty Vladimír Sobotka a podruhé v zápase také Chlapík.

Pardubice - Mladá Boleslav 0:4

Pardubičtí ze sedmi dosavadních zápasů v novém roce ani jednou neprohráli, o povedenou sérii ale přišli doma proti Mladé Boleslavi. Poprvé se hosté prosadili v deváté minutě zásluhou Matyáše Kantnera.

V polovině zápasu zvyšoval Pavel Kousal a těsně po druhé přestávce zvyšoval už na 0:3 Jakub Kotala. Na konečných 0:4 upravil svým druhým zásahem Kousal.

47. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 36. Zabusovs (Kubiš), 39. Köhler (P. Sedláček, Ferenc), 43. Claireaux (Mallet, O. Němec), 53. Michasjonok (Kubiš), 59. Kubiš (R. Veselý, Zabusovs) - 22. Kučeřík (Holland, Krištof), 41. Krištof (Horký). Rozhodčí: Šír, Hradil - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka nahrávky: 30. G. Thorell (Blomstrand, Bulíř). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Daňo - Mertl oba 5 minut. Využití: 0:1. Diváci: 982 (omezený počet).

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Kantner, 31. P. Kousal (Flynn, Fillman), 41. Kotala (Moravec, Kantner), 55. P. Kousal (O. Najman, Ševc). Rozhodčí: Kika, Micka - Rampír, Špůr. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. J. Káňa (Krejčí, J. Knotek) - 20. E. Thorell (Chlapík, Matuškin), 22. Chlapík (E. Thorell), 26. Řepík (Sobotka, T. Pavelka), 31. Chlapík (Horák), 44. Sobotka (Šmerha), 52. Řepík (Sobotka, Šmerha). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Kajínek, Axman. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Předehrávka 50. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Hrbas (Estephan, P. Zdráhal), 58. Fronk (V. Hübl) - 7. Zikmund (Wood), 9. Plekanec (Hlava), 19. Kubík (Plekanec, Baránek), 48. Hlava (Plekanec), 59. Hlava (Beran). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Votrubec, Brejcha. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Dohrávka 44. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branka a nahrávka: 27. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Lederer, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití: V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Bílí Tygři Liberec - Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branka a nahrávky: 29. Zachar (Kváča, Birner) - 48. Gulaš (J. Ondráček, Koláček), 55. Pech (Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet)-

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme