Šestka draftu se dočkala. Filip Zadina podepsal nováčkovskou smlouvu s Detroitem

Hokejista Filip Zadina podepsal svou první smlouvu v NHL. Svou první (a celkově šestou) volbu z draftu si na tři roky pojistilo vedení Detroit Red Wings.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Je to čest dostat takovou příležitost a moc se těším na příští sezonu. Děkuji rodině, agentům a hlavně spoluhráčům. Bez vás bych tu nebyl,“ napsal Filip Zadina na svůj twitterový účet s fotografií podpisu smlouvy.

Seděl jsem tam a neslyšel svoje jméno. Pak zaznělo a ze mě to spadlo, popisuje draft NHL Zadina

Číst článek

Kontrakt krátce předtím potvrdilo i vedení Detroitu Red Wings. Filip Zadina od něj dostal nováčkovskou smlouvu na tři roky. Finanční podmínky vedení klubu nezveřejnilo.

18letý Filip Zadina byl nejvýše vybraným českým hokejistou na letošním draftu. V prvním kole si ho Detroit vybral jako celkově šestého v pořadí, prognózy mu přitom předpovídaly i umístění v první trojce.

O svých schopnostech od té doby rodák z Pardubic přesvědčuje na nováčkovském kempu Detroitu, ukazuje svou šikovnost především při zakončení a zdravé sebevědomí. Poslední sezonu strávil dresu Halifaxu Mooseheads, kde v 57 zápasech vstřelil 44 branek a celkem získal 82 bodů.

Filip Zadina není prvním Čechem, který už má po draftu smlouvu, ve čtvrtek podepsal Martin Kaut (celkově 16. na draftu) nováčkovskou smlouvu s Coloradem.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme