Jaroslav Hlinka končí v hokejové Spartě. 'Hráčskou smlouvu mu nenabídneme,' vysvětluje manažer

Hokejovou Spartu po neúspěšné sezoně završené vypadnutím v předkole opouští první hráči. Novou smlouvu nedostane ani klubová legenda Jaroslav Hlinka. Končí také gólman Laco a podle manažera Michala Broše není jasno ani o trenérech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hlinka

Jaroslav Hlinka | Zdroj: www.hcsparta.cz

„Jarda Hlinka neměl ideální sezonu a to samozřejmě jak týmově, tak hlavně individuálně. Je to největší hráč klubové historie a určitě s ním budeme jeho budoucnost řešit, nicméně novou hráčskou smlouvu mu již nabízet nebudeme,“ řekl v rozhovoru pro klubový web sportovní ředitel Sparty Michal Broš.

Hokejisté Sparty musí po nepovedené sezoně za trest sledovat zápasy play-off

Číst článek

41letý Jaroslav Hlinka dal ve 41 zápasech, ve kterých v základní části nastoupil, pouhé dva góly. V předkole proti Liberci si do statistik zapsal pouze jednu asistenci. Nyní ho čeká jednání s vedením Sparty o jeho další budoucnosti.

„Není to jednoduché a bylo mi jasné, když ten zápas nezvládneme, tak jsem odehrál asi poslední zápas ve sparťanském dresu,“ řekl Hlinka novinářům už po vyřazení od Liberce.

Konec klubové legendy ale není jedinou změnu v ambiciózním kádru, který nenaplnil očekávání. Broš oznámil odchody gólmana Laca, Dominika Uhera, Alexandera Reichenberga a Arturse Kuldy, který se vrací do KHL.

Do Ruska zřejmě mají namířeno i další hráči. „Hodně bychom na delší dobu stáli o Michala Řepíka, ale máme informace, že čeká na nabídky ze zahraniční. Takže o něj asi zase přijdeme,“ připustil manažer, podobná situace je u Marka Ďalogy a brankáře Aittokallia.

Trenér se teprve řeší

Spartu v posledních měsících zklamaly hlavně předpokládané opory. „Čtveřice klíčových ofenzivních hráčů Hlinka, Vrána, Pech, Kumstát měla minulou sezonu dohromady sto osmdesát bodů, kdežto letos to byla polovina. Přísnější měřítko snesl snad jen Lukáš Pech,“ řekl Broš.

Potřebný impuls nepřinesly ani změny na střídačce. Trenéři podle manažera nedokázali nastavit vnitřní řád týmu, který pak nevyhrával klíčové zápasy proti slabším týmům či konkurentům v tabulce.

Jméno nového hlavního trenéra Broš v rozhovoru neprozradil. „Ale je jasné, že otázka trenérského štábu musí být vyřešena co nejrychleji. Možností je však stále více, takže by nemělo smysl v tuhle chvíli rozebírat spekulace."

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme