Rozlosování hokejové Ligy mistrů se blíží. Liberec a Třinec jsou v prvním koši, Sparta ve druhém

Nový ročník hokejové Ligy mistrů bude vylosován ve středu 3. června. Celkem 32 účastníků bylo rozděleno do dvou košů. V tom prvním jsou vítěz základní části uplynulé extraligové sezony Liberec a druhý Třinec, ve druhém koši pak figuruje Sparta, jež skončila v dlouhodobé fázi třetí. Nejvýše nasazenými týmy jsou švédské týmy Frölunda, která je obhájcem prvenství, s Luleou a švýcarský Curych.

Zug (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Will na štědrý večer dodržoval životosprávu, vyplatí se mu to v Chomutově?

Hokejisté Liberce se už 3. června dozví soupeře v novém ročníku Ligy mistrů | Zdroj: www.hcbilitygri.cz

Původně měla Liga mistrů začít 3. září. S ohledem na pandemii koronaviru byl její start odložen až na 6. října, hrát se bude navíc rovnou play off. Los, který rozhodne o skladbě dvojic pro 1. kolo, ale i o podobě celého „pavouka“ vyřazovacích bojů, začne v 18 hodin.

O měsíc později a vyřazovacím způsobem. Hokejová Liga mistrů bude mít kvůli krizi nový formát

Číst článek

Stanou proti sobě vždy tým z prvního a mužstvo ze druhého koše, v úvodním kole se nemohou utkat soupeři ze stejné ligy. Hrát se bude systémem doma-venku, o postupujícím rozhodne součet skóre. Stejně se bude postupovat až do semifinále.

Všechny kvalifikované týmy byly rozděleny do košů na základě jejich výsledků v domácích soutěžích a umístění těchto soutěží v žebříčku Ligy mistrů.

Frölunda bude usilovat o vítězný hattrick. Začátkem února Indians slavili obhajobu, když v Hradci Králové porazili domácí Mountfield 3:1. Celkem zvítězili za šest odehraných ročníků již počtvrté, ještě jednou byli ve finále.

Královéhradečtí navázali na Spartu, která si zahrála finále v roce 2017. Pražané se tehdy museli sklonit před stejným soupeřem. Nový vítěz by měl být znám po odehrání 61 zápasů 9. února 2021, na kdy je naplánovaný jediný finálový souboj.

Rozdělení košů pro los Ligy mistrů 2020/21:

Koš 1: Bílí Tygři Liberec, Oceláři Třinec (oba ČR), Frölunda, Lulea, Färjestad, Rögle (všechny Švédsko), Curych, Zug, Davos (všechny Švýcarsko), EHC Mnichov, Mannheim, Straubing (všechny Německo), Kärpät Oulu, Lukko Rauma (oba Finsko), Salcburk, Bolzano (oba EBEL).

Koš 2: Sparta Praha (ČR), Ženeva, Biel-Bienne (oba Švýcarsko), Tappara Tampere, Ilves Tampere (oba Finsko), Junosť Minsk, Něman Grodno (oba Bělorusko), Skelleftea (Švédsko), Eisbären Berlín (Německo), Vídeň (EBEL), Aalborg (Dánsko), Cardiff (Velká Británie), Grenoble (Francie), Stavanger (Norsko), Tychy (Polsko), SönderjyskE (Dánsko; vítěz Kontinentálního poháru).

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fchampionshockey%2Fstatus%2F1265612764028026883&widget=Tweet

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme