Tragédie Humboldt Broncos. Při nehodě kanadského hokejového týmu zemřelo 15 lidí

Kanadské úřady potvrdily, že při nehodě autobusu juniorského hokejového týmu Humboldt Broncos zemřelo 15 lidí, dalších 14 je zraněno, z toho tři jsou v kritického stavu. Tým Saskatchewanské juniorské ligy jel k zápasu play-off do Nipawinu.

Saskatchewan/Kanada (Aktualizováno: 7:14 8. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Organizace Humboldt Broncos zažila neuvěřitelnou tragédii. Na cestě do Nipawinu měl autobus Broncos hroznou nehodu, která si vyžádala mnoho mrtvých a zraněných,“ píše se v prohlášení na stránkách týmu Saskatchewanské juniorské ligy Humboldt Broncos.

Policie potvrdila, že v autobuse bylo v době nehody 29 lidí včetně řidiče. 15 z nich zemřelo, zbytek má různě vážná zranění. Tři lidé jsou v kritickém stavu. Úřady zatím nesdělily konkrétní jména a funkce obětí, protože spolupracují s organizacemi, které informují jejich rodiny.

Tragédie se stala v pátek odpoledne místního času asi 30 kilometrů severně od města Tisdale. Broncos jeli k pátému zápasu semifinále své soutěže do Nipawinu. Do cíle jim zbývalo asi 30 kilometrů. Podle policie se týmový autobus srazil s kamionem.

„Naše myšlenky a modlitby jsou s rodinami zaměstnanců a sportovců i všech, kteří byli touto hroznou tragédií zasaženi. Rodina Broncos je v šoku, snažíme se naši ztrátu zvládnout,“ napsal prezident organizace Kevin Garinger a dodal prosbu, aby lidé respektovali soukromí týmu i jeho zaměstnanců.

Šéf klubu Garinger byl zrovna v Edmontonu navštívit v nemocnici synovce, když mu zavolal jeden z fanoušků a ptal se na nehodu, až pak zjistil její rozsah. Zimní stadion v Humboldtu se mezitím stal improvizovaným krizovým centrem, kde lidé sbírají informace.

Saskatchewanské město Humboldt má přibližně 6 tisíc obyvatel, za jeho hokejový tým hrají mladí Kanaďané a Američané ve věku od 16 do 21 let. „Nedokážu si představit, co prožívají rodiče a myslím na všechny v Humboldtu,“ napsal na svůj twitterový účet kanadský premiér Justin Trudeau. S kondolencemi a nabídkami pomoci se přidávají i týmy NHL.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme