Jan Kovář má nabídky ze zahraničí, ale zůstává v Plzni. Smlouvu prodloužil do konce sezony

Hokejový útočník Jan Kovář zůstane až do konce sezony v extraligové Plzni, kam se vrátil před dvěma týdny ze zámoří. Osmadvacetiletý centr, který marně bojoval o NHL v New York Islanders a v Bostonu, původně po návratu podepsal měsíční kontrakt. Sám ale od příchodu na západ Čech preferoval spíše variantu, že přes nabídky z jiných evropských soutěží setrvá v Plzni.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář zůstane v Plzni do konce sezony

Jan Kovář zůstane v Plzni do konce sezony | Zdroj: www.hcskoda.cz

„Jsme moc rádi, že se Honza rozhodl zůstat do konce sezony. Už první zápasy ukázaly, jakým obrovským přínosem pro mužstvo je. Jako hráč dovede pozvednout celý útok i tým,“ uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Plzeňští hokejisté rozstříleli Liberec 7:3, Třinec zvládl prodloužení ve Zlíně

Číst článek

Kovář stihl po návratu ve třech duelech za Plzeň čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Indiáni všechny tři duely vyhráli a Kovář v tom prvním v Litvínově rozhodl o výsledku 2:1 po samostatných nájezdech vítězným gólem.

Nastoupil i v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti švédskému celku Skelleftea AIK a na postupové výhře 2:1 po nájezdech se podílel asistencí i rozhodující trefou.

„Nějaké nabídky jsou, asi i budou a budu se rozhodovat. Zatím chci být ale tady, do Vánoc minimálně. A potom se rozhodnu, co dál. Ale trošku jsem teď v hlavě nastavený tak, že bych chtěl, aby to bylo do konce sezony,“ řekl Kovář už po prvním tréninku s Plzní před dvěma týdny.

Kovář po pěti letech strávených v Magnitogorsku, kam zamířil v roce 2013 po zisku titulu s Plzní, uzavřel v červenci jako nedraftovaný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů s New York Islanders. Ale v přípravě místo v kádru nezískal a klub s ním zrušil kontrakt.

Potom Kovář bojoval o smlouvu na zkoušce na farmě Bostonu v Providence v AHL, kde ve 12 duelech nasbíral deset bodů za čtyři branky a šest asistencí. Účastník pěti mistrovství světa a únorových olympijských her v Pchjongčchangu trénoval i s prvním týmem Bruins, ale smlouvu nakonec nezískal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme