Start extraligy bez Jágra? Kladenskou hvězdu týden před začátkem soutěže zabrzdilo svalové zranění

Sedmačtyřicetiletý útočník a majitel klubu Jaromír Jágr bude v úvodu extraligy s největší pravděpodobností chybět hokejistům Kladna kvůli svalovému zranění. Nejvyšší soutěž začíná příští týden, Rytíři se v pátek v 1. kole představí na ledě mistrovského Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Ústí nad Labem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Stringer | Zdroj: Reuters

„Škoda. Ale všechno se stává z nějakého důvodu,“ uvedl Jágr před sobotním přípravným zápasem Kladna na ledě prvoligového Ústí nad Labem, do kterého již nezasáhl. „Nechci to detailně rozebírat, bohužel s tím zraněním nemám až takové zkušenosti, nikdy se mi to nestalo. Nevím, jak dlouho budu mimo,“ řekl Jágr.

Jágr: Výsledky Kladna nejsou, jaké jsme očekávali. Bude záležet, jak rychle si zvykneme na nové tempo

Číst článek

Stejně jako při minulých zraněních svůj zdravotní stav konzultuje hlavně s profesorem Pavlem Kolářem. „Něco jsme debatovali, něco jsme udělali. A uvidíme, jak na to sval bude reagovat. Ale myslím si, že to bude delší než jen dnešní zápas,“ uvedl slavný útočník, jenž ze zdravotních důvodů vynechal většinu utkání v minulé sezoně. V závěru ale Kladnu výrazně pomohl k návratu mezi elitu.

Problémy má Jágr od úterý. „Je to někde v oblasti pánve, kyčle. Svaly, které jsou na to napojené. Nevím, jak se mi to mohlo přihodit. Bylo to na úterním tréninku. Asi trochu z únavy, přijeli jsme z Itálie. Větší indicie, že by mě něco bolelo, jsem neměl,“ uvedl mistr světa, olympijský šampion a vítěz Stanleyova poháru.

Pravděpodobná absence jej mrzí hlavně proto, že zvládl absolvovat celou přípravu. "A ztratil jsem i deset kilo. Najednou taková nepříjemná situace. Ale musíme to brát, jak to je," řekl Jágr. Naznačil, že je možné, že před startem v extralize odehraje zápas i za prvoligové Ústí, s nímž Kladno úzce spolupracuje.

Jágr očekává, že se jeho stav může změnit den ze dne. „V pátek mi do toho byla píchnutá injekce, dneska to bolí o něco víc než předtím, to se asi dalo očekávat. Tyhle typy zranění se můžou změnit ze dne na den. Jde jen o to, abych vydržel dělat věci, které můžu, aby mě bolest neomezovala,“ uvedl druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme