VIDEO: V sobotu se pokusím nastoupit, oznámil Jágr. Do kolene dostal injekci s krví

Jaromír Jágr má za sebou první trénink s kladenskými Rytíři. Na následné tiskové konferenci potvrdil, že nastoupí v sobotním zápase proti Benátkám nad Jizerou. Ten se odehraje v Liberci. Uvedl, že má problémy s kolenem, které řeší s profesorem Pavlem Kolářem.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno (Aktualizováno: 12:28 1. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Dneska se cítím hůř, než jsem čekal. Včera jsem navštívil profesora Koláře, něco mi píchl, aby to bylo lepší, ale budu to cítit. Trénink byl dneska zvláštní, dobrovolný po včerejším zápase. Ale byl jsem rád, po měsíci jsem se sklouzl, možná bych ten zápřah nevydržel,“ usmál se na začátku tiskové konference Jaromír Jágr.

Nedivil bych se, kdyby Jarda ještě zkusil NHL, říká Voráček. Jágr už viděl první zápas Kladna

Číst článek

Už ve středu přiletěl z Kanady do Česka a večer sledoval zápas svého Kladna s Karlovými Vary. Mezitím absolvoval prohlídku u profesora Pavla Koláře, se kterým řeší problémy s kolenem.

„Mám u vazu kousek kosti a pak otéká celé koleno. Pan profesor Kolář mi tam píchl moji krev s bylinkami, aby se to lépe hojilo. Ta injekce byla strašně bolestivá,“ řekl.

Přesto platí, že chce nastoupit k sobotnímu utkání, které má Kladno odehrát na ledě Benátek nad Jizerou. Zápas se zřejmě odehraje také jako rozlučka Petra Nedvěda. Jágr už dříve oznámil, že v závislosti na svém stavu možná nastoupí jen na několik prvních střídání.

Legendárního hokejistu zároveň na svou soupisku zapsali extraligoví Oceláři Třinec. Za ty by ale nastoupil pouze v případě, že by mu skončila sezona ve středních Čechách.

„Je to pro případ, kdyby to na Kladně nedopadlo a chtěl bych si prodloužit sezonu. Spolupráce Třince a Kladna vždycky byla a nikdo nebyl proti. Ale mým cílem je uzdravit se a pomoct Kladnu,“ vysvětlil Jágr.

O případném návratu do NHL na příští sezonu aktuálně nepřemýšlí. „Až se uzdravím, začnu trénovat a užívat si hokej, jak si ho chci užívat. Jestliže budu zdravý, přijde s tím větší chuť něco dokázat,“ řekl Jaromír Jágr s tím, že svého cíle dvou tisíc bodů už nedosáhne.

Jaromír Jágr na prvním tréninku a tiskové konferenci po návratu do Kladna | Foto: Ondřej Tomšů

Jaromír Jágr na tiskové konferenci:

  • Jak se cítí? Dneska hůř, než jsem čekal. Včera jsem navštívil profesora Koláře, něco mi píchl, aby to bylo lepší, ale budu to cítit. Trénink byl dneska zvláštní, dobrovolný po včerejším zápase. Ale byl jsem rád, po měsíci jsem se sklouzl, možná bych ten zápřah nevydržel.

  • O návratu do NHL: To bych taky rád věděl, teď jsem na Kladně a můj cíl je uzdravit se, dostat se do formy a pomoct vybojovat extraligu.  

  • Co Kladno a případná extraliga? Kritéria jsou jasná, koleno mě bolelo, ale pokusím se nastoupit na zápas v sobotu. Když jsme uzavírali transferkartu, byla šance nastoupit v extralize, když Kladnu skončí sezona, v tom duchu jsme se domluvili, že bych se mohl vrátit i do Calgary.

  • Sám svým zaměstnavatelem: Ve chvíli, kdy udělám chybu, jsem hráč, a ne majitel. Vysvětlili jsme si, aby se ke mně chovali stejně jako k 18letému klukovi.

  • O zranění: Ve Philadelphii mi přes noc oteklo koleno a začaly mi velké problémy. Nevěděl jsem, jak se chovat, jak trénovat, jestli jít přes bolest. Nejistota byla horší než cokoli jiného. Přestal jsem trénovat, ale zhoršovalo se to a dopadlo to, jak to dopadlo.

  • O atmosféře v Česku: Hráč, který má skoro všechno za sebou, je mu 46 let a najednou vidí, jak ho všichni respektují, to se nedá popsat. Je mi to moc příjemné. Vážím si toho, ale když mi je 46 let, je to pořád stres a velká zodpovědnost. Nebude to takové jako dřív, ale já se fanouškům snažím dát všechno. Jestli jsem zraněný, nebo ne, to u mě nehraje roli.

  • O Česku na olympiádě: V roce 1998 to bylo speciální, rok předtím jsme prohráli s Německem 1:7 a nikdo nám nevěřil. Chtěli jsme dokázat, že na to máme. Měli jsme Dominika Haška, který byl nejlepším gólmanem na světě. Nikdo nečekal, že něco zvládneme. Naposledy jsem o letošní olympiádě přemýšlel, když jsem tu v létě trénoval. Teď nejsem zdravý, připravený a nehrál jsem, není žádná šance. Máme větší šanci, než kdyby hráli hráči v NHL. Češi jsou pro mě jedni z favoritů v Pchjongčchangu vedle Kanady a Ruska.

  • O návštěvě u profesora Koláře: Mám u vazu kousek kosti a pak otéká celé koleno. Pan profesor Kolář mi tam píchl moji krev s bylinkami, aby se to lépe hojilo. Ta injekce byla strašně bolestivá.

    O Třinci: Je to pro případ, kdyby to na Kladně nedopadlo a chtěl bych si prodloužit sezonu. Spolupráce Třince a Kladna vždycky byla a nikdo nebyl proti. Ale mým cílem je uzdravit se a pomoct Kladnu.

  • O 46. narozeninách: Mým nejsilnějším motivem je láska. Jakkoli do něčeho dáš lásku, dáš do toho všechno. Já jsem hokej po celou kariéru miloval, a proto jsem mu obětoval vše, co jsem mohl. Konkurence je teď větší a silnější, všichni se snaží vymyslet nová cvičení a tréninky, ale já si nakonec myslím, že je to o lásce, ale člověk musí pořád dělat maximum, cvičit, trénovat, regenerovat. Když se zraníš, za 50 procent si můžeš sám.

  • O zápase s Karlovými Vary: Když se přijdu podívat na Kladno, sleduju spíš soupeře. Vary budou potenciálním soupeřem v play-off, tak jsem koukal, jak na ně hrát, až dojde na důležité zápasy.

  • O oslavě: Nikdy jsem nebyl fanda oslav, snažím se to zatajovat, i když to nejde. Snažím se oslavit Vánoce, to je tak jediné. Byl bych rád, kdyby si na to nikdo nevzpomněl.

  • O sociálních sítích: Moc aktivní jsem nebyl, ale vím, že komunikace s fanoušky je velice důležitá. Vážím si jich a na tom se nic nemění. Facebook je obrovská výhoda, že jim můžu říct mé pocity. Kontakt by tam měl být a budu se snažit v tom pokračovat.

  • O nasazení v zápase s Benátkami: Nedokážu odpovědět. Kdykoli jsem byl zraněný a nemohl bych pomoc, tak bych do zápasu nešel. S kondicí by neměl být problém, ale kdybych se bruslařsky cítil špatně, vždycky tam můžu jenom stát. Nemůžeme říct soupeřům, aby do mě nešli. V zápase se nemůžeš brzdit, proto se stává, že během zápasů si to člověk udělá horší.

  • O neúčasti hráčů z NHL na olympiádě: Vždycky jsem věřil, že by se na olympijských hrách měli utkat ti nejlepší. Ale má to víc pohledů, jeden je z pohledu hráčů, další z pohledu vedení.

  • O přesunu zápasu do Liberce: Vím, že Benátky čekají, včera jsem mluvil s Petrem Nedvědem, mělo by se to brát jako jeho rozlučka. Bylo by perfektní to takhle ukončit. Jsem toho názoru, že řekneme přesunu ano.

  • O podpoře rodiny a přítelkyně: Veronika je ještě v Americe, ta musí ještě zabalit. Maminka je asi můj největší fanda, viděla asi víc mých zápasů než vy všichni dohromady, vstávala na každý zápas. Nevím, jak to dělá, ale pořád žije hokejem. I to je jeden z důvodů, že chci, aby mě viděla hrát naživo. O nich nikdo skoro neví a mě zná celý svět. Ale není to moje zásluha, ale mých rodičů.

  • Další ligy? KHL byla zavřená kvůli přestupovému oknu, Berlín o mě měl zájem už v létě, přemýšlel jsem o tom. Jakmile se dozvěděli, že je šance, ozvali se a byli hodně aktivní, ale jsem rád, že pochopili, že je pro mě nejlepší se vyléčit. Věřím, že tady v Čechách mám největší šanci se vyléčit a pomoct kladenskému hokeji.

  • O české kuchyni: Knedlíky jsem neměl hrozně dlouho, s Veronikou jsme naskočili na gluten-free, ale možná to poruším, než se Veronika vrátí. Ale prospělo mi to. Jinak bych měl 120 kilo.

  • O možném návratu do NHL: Vůbec o tom nepřemýšlím. Vždycky jsem říkal, že co bude, bude. Snažím se všechno brát pozitivně, i když to tak nevypadá. Až se uzdravím, začnu trénovat a užívat si hokej, tak jak si ho chci užívat. Jestliže budu mít zdraví, přijde s tím větší chuť něco dokázat. Když nemůžeš trénovat a nejsi zdravý, chuť tam není. Ale to jsem nebyl já. I maséři mi říkali, že se trápím. Ale věřím, že vše je za mnou a bude se to akorát lepšit.

  • O statistikách: Amerika je jimi posedlá, ale o to je ta soutěž zajímavější. Mít nejvíc odehraných zápasů nebyl můj cíl. V hlavě to bylo, protože jsem na to každý den dostával otázky. Jediný můj cíl bylo dosáhnout 2000 bodů, ale to už nepůjde.

  • O prvním kanadském angažmá: Byl tam ohromný zájem fanoušků o hokej, o to víc mě mrzí, že jsem tam nezůstal dýl. Fanoušci dokázali ocenit i šance a střely. Lidi skandovali jen, když jsem vstoupil na led. Zachovali se ke mně výborně, i od vedení to bylo férové jednání.

vman, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme