Hokejista Jaromír Jágr převzal od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání

Hokejista Jaromír Jágr převzal u příležitosti státního svátku 28. října státní vyznamenání. Na Pražském hradě mu prezident Miloš Zeman udělil medaili Za zásluhy I. stupně – za zásluhy o stát v oblasti sportu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na ocenění čekají i automobilový konstruktér a vývojář Petr Hrdlička (vlevo), hokejista Jaromír Jágr (druhý zleva) a prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala (vpravo) před zahájením ceremoniálu.

Na ocenění čekají i automobilový konstruktér a vývojář Petr Hrdlička (vlevo), hokejista Jaromír Jágr (druhý zleva) a prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala (vpravo) před zahájením ceremoniálu. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V dresu české reprezentace se Jágr poprvé výrazně do paměti fanoušků zapsal na olympijském turnaji v Naganu. Když mohl a cítil se na to, reprezentaci neodmítal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si medailonek hokejisty Jaromíra Jágra od reportéra Františka Kuny

Když vyhrál s národním týmem zlato na mistrovství světa roce 2005 se zlomeným malíčkem, vítaly ho stovky fanoušků se zafačovaným prstem.

O pět let později znovu ukázal, jak mu na reprezentaci země záleží, když důrazně pro mluvil o úctě k národnímu dresu.

„Já chci ty hráče poprosit, aby se na ty důvody vykašlali a upřednostnili reprezentaci,“ říkal Jágr pro Radiožurnál během další cesty za zlatem ze světového šampionátu. Pár měsíců poté ho v říjnu 2010 vyznamenal tehdejší prezident – Václav Klaus.

Závaží na kotníky, činky místo puků a teď i fotobuňka a laser. Jak Jaromír Jágr před extraligou ladil formu?

Číst článek

S reprezentací se Jágr symbolicky rozloučil na domácím mistrovství světa v Praze v roce 2015. „Spousta hráčů odmítla nebo nemohla jet a já jsem se připravoval. Trénoval jsem dvakrát denně a v klidu,“ prohlásil tehdy jeden z nejslavnějších českých hokejistů.

A po konci v NHL nejprve pomohl Kladnu do extraligy a na českých stadionech baví fanoušky dál, i ve svých 47 letech.

František Kuna, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme