Z dresu do obleku. Jaroslav Bednář nastoupil do ‚práce snů‘, shání hráče pro Hradec

V NHL odehrál přes sto zápasů, poslední roky trávil v dresu Hradce Králové v české extralize a na východě Čech zůstal. Jen už si Jaroslav Bednář nebude vydělávat hokejem jako hráč. Jak ho zatím baví pozice sportovního manažera hokejového Hradce?

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bednář

Jaroslav Bednář | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Odpovědi o nevyužitých šancích a rozdílném průběhu třetin už od Jaroslava Bednáře nečekejte, to ještě odpovídal v bruslích, teď ho to samé čeká spíš v obleku.

Hokejový Hradec Králové přišel o brankáře, Rybár se upsal Detroitu

Číst článek

„U mě nebylo vůbec žádné léto. Ještě jsem neměl dovolenou. Věnujeme se jen skautování a vyhledávání hráčů pro nadcházející sezonu. Prošlo nám rukama asi 80 hráčů a vybrali se tři, ale hrozně mě to baví,“ přiznává Radiožurnálu Jaroslav Bednář.

O fyzickou dřinu během letní přípravy sice přišel, ale o nabitý program rozhodně ne. „Je to práce snů, kterou jsem si vždycky přál. Skočil jsem do toho v momentě, kdy byli všichni klíčoví hráči podepsaní a měli jsme uzavřeno asi 85 procent kádru,“ těší nového sportovního manažera královéhradeckého klubu.

Jaroslav Bednář má za sebou jako hráč přes 100 zápasů v NHL, zahrál si ve Finsku, Rusku a Švýcarsku a ve své nové roli plánuje také cestovat.

Skromnější systém

„V září si budu objíždět zápasy a hráče uvidím, budu s nimi v kontaktu. Budu vědět, co jsou zač – povahově i hokejově. Třeba si zaletím i do Ameriky nějaké vyskautovat. V tu chvíli začne ta práce tak, jak bych si představoval,“ plánuje.

Nová role souvisí i s tím, že oproti minulým sezonám jsou vyhlídky klubu na novou sezonu skromnější: „Už jen z toho důvodu, že se celý zápas přebudovává. Máme model zavedení mladých hráčů do systému,“ říká Jaroslav Bednář.

V roli sportovního manažera se bude napříč extraligou potkávat i s bývalými spoluhráči, kteří se po konci aktivní kariéry postavili na lavičku nebo do vedení klubu. Třeba s bývalým spoluhráčem ze Slavie Vladimírem Růžičkou - nyní trenérem Chomutova.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme