‚Trénink zaváněl červencem.‘ Hokejová reprezentace se připravuje na Karjalu, Pešána čeká debut

Život v „bublině“, hokej bez diváků a k tomu nebývale široká nominace. Kvůli opatřením proti koronaviru v celé Evropě bude o dost jiný také Karjala Cup. Tradiční turnaj ve finských Helsinkách začne ve čtvrtek a hokejisté z Česka byli na rozdíl od svých spoluhráčů ze zahraničních lig po dlouhé době na ledě.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán | Zdroj: Profimedia

„Teď jsem viděl po několika týdnech kluky na ledě. Trénink byl velmi syrový, zaváněl červencem,“ usmál se pod rouškou na dálku trenér národního týmu Filip Pešán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté už se připravují v Helsinkách na turnaj Karjala Cup. Více v příspěvku Františka Kuny

Není se čemu divit, že to na ledě vypadalo jako v létě. Pár týdnů bez ledu může být hodně znát, i když hrajete hokej na té nejvyšší úrovni. Ale po příletu do Finska a kladném vyřešení testů dvou hráčů včetně nejlepšího obránce současného výběru Filipa Hronka je čas obrátit hlavu k zápasovému tempu.

„Nechali jsme kluky z Ruska i Finska v jednom útoku, takže by tam chemie mohla fungovat. Nemám v plánu ty lajny měnit, ale budu reagovat na vývoj zdravotní i herní,“ podotkl reprezentační kouč.

Čeští hráči z extraligy jsou na tom o poznání hůře než ti, kteří hrají zahraniční ligy. Extraliga se totiž nehrála tři týdny na rozdíl třeba od KHL nebo finské ligy.

‚Zjistil jsem, že už to nejde.‘ Kapitán hokejových mistrů světa Rolinek ukončil kariéru

Číst článek

„Všichni se těšili na stadion, ale většina z nich je v klasickém pracovním provozu. V zahraničí není hokej zastavený, takže kromě kluků z dvacítky a realizačního týmu jsou všichni ve veškeré pohodě. Máme dvoufázové tréninky, takže program bude v kombinaci s videem dostatečně náročný, aby neměli kluci nějakou ponorku,“ řekl Pešán o životě v „bublině“ při helsinském turnaji Karjala Cup.

Ten začne ve čtvrtek, kdy Češi nastoupí proti Švédům. O víkendu pak klasicky proti Finům a Rusům, kteří by měli do Helsinek přiletět s reprezentační dvacítkou.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme