Ruský brankář Fedotov se nevzdává snu o NHL. Proti odvedení do armády se bude bránit u soudu

Ruský brankář Ivan Fedotov se bude odvedení do armády bránit u soudu. Agentuře RIA Novosti to řekl právník pětadvacetiletého hokejisty Alexej Ponomarev a dodal, že už také podnikl všechny potřebné kroky.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský brankář Ivan Fedotov

Ruský brankář Ivan Fedotov | Foto: BRIAN SNYDER | Zdroj: Reuters

„Poslali jsme soudu všechny potřebné dokumenty a teď už jen čekáme, až nám potvrdí jejich přijetí a proces bude moci začít,“ prohlásil Ponomarev, podle kterého byl Fedotov do armády odveden násilím.

Fedotovův sen o NHL se rozplývá. Ruského brankáře posílají za vyhýbání armádě za polární kruh

Číst článek

Fedotov, jenž v minulém ročníku pomohl CSKA Moskva k titulu a byl vyhlášen nejlepším brankářem KHL, byl v pátek v Petrohradu zadržen policií. Nyní čelí obvinění z vyhýbání se vojenské službě kvůli angažmá v NHL, kde podepsal smlouvu s Philadelphií.

Člen stříbrného týmu z letošních olympijských her v Pekingu byl posléze odvezen do Severomorsku, kde čeká na další přesun. Sloužit by totiž měl na vojenské základně na souostroví Nová země v Severním ledovém oceánu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme