Gólman Kovář zůstává po úspěšné sezoně v Jekatěrinburgu, podepsal dvouletou smlouvu

Hokejový brankář Jakub Kovář bude v Kontinentální lize i nadále chytat za Jekatěrinburg. Třicetiletý gólman podepsal v klubu novou dvouletou smlouvu. Zástupci Avtomobilistu o tom informovali na oficiálním webu.

Jekatěrinburg Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kovář

Jakub Kovář | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Kovář odchytal za Jekatěrinburg již pět sezon, v Rusku působí od roku 2013. Rok hájil barvy Čerepovce. V minulých dnech se spekulovalo o jeho možném odchodu, ale šlo jen o špatně pochopený vzkaz fanouškům, který umístil na sociální sítě.

Hokejový Slovan Bratislava má už od Vánoc po sezoně. ‚Musíme to dohrát se ctí,‘ říká gólman Štěpánek

Číst článek

„Je pravda, že o Kubu stály jiné top kluby z Kontinentální ligy. Měl nabídky, ale v Jekatěrinburgu je hodně spokojený. Působí tam dlouho, má výsledky, šťastná je tam i rodina. Když vedení přišlo s kvalitním návrhem, souhlasil,“ uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek pro web hokej.cz.

Účastník čtyř světových šampionátů, který se představil i na olympijských hrách v Soči, odchytal v KHL už 327 zápasů. Aktuální sezona byla jeho nejlepší, v základní části stanovil 38 výhrami nový rekord soutěže. Včetně play-off desetkrát udržel čisté konto a sezonu zakončil s průměrem 1,80 inkasované branky na zápas.

Kovář se tak výrazně podílel na prvním místě Jekatěrinburgu v tabulce Východní konference KHL. V play off Avtomobilist prohrál v druhém kole s Ufou 1:4 na utkání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme