Hokejový brankář Hrubec bude chytat v KHL, dohodl se na smlouvě s čínským Kunlunem

Hokejový brankář Šimon Hrubec bude v příští sezoně chytat za Kunlun v Kontinentální lize. Účastník letošního mistrovství světa, který dovedl v extralize Třinec k mistrovského titulu, podepsal s čínským klubem roční smlouvu. Vedení Red Star oznámilo angažování sedmadvacetiletého českého gólmana na twitteru.

Kunlun (Čína) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec v bráně národního týmu na šampionátu v Bratislavě

Šimon Hrubec v bráně národního týmu na šampionátu v Bratislavě | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Šimon v české extralize dokázal, co mohl. Vyhrál titul s Třincem, byl vyhlášen jako nejlepší hráč play off, velmi dobrý dojem zanechal i na mistrovství světa, kde ustál tlak spojený se zápasem o bronz a podal výborný výkon. Přišel čas, aby se posunul dál,“ řekl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Vladimír Růžička čeká po konci v Chomutově na angažmá. ‚Zatím nic neřeším,‘ říká

Číst článek

Hrubec oznámil záměr odejít do zahraničí již v průběhu sezony, Třinec na jeho místo s předstihem angažoval Patrika Bartošáka. Odchovanec Vimperku bude poprvé působit mimo Česko. „Kunlun předložil nabídku, která se ukázala pro Šimona velmi zajímavá,“ řekl Spálenka o brankáři, jenž na MS odchytal dvě utkání. V základní skupině proti Norsku a souboj o bronz proti Rusku.

Kunlun působí v KHL od roku 2016 a zatím dokázal jen jednou postoupit do play-off, a to hned v první sezoně. „KHL je nejlepší evropskou ligou, Kunlun má jasnou ambici dostat se do play off, v týmu je spousta cizinců. Trenér gólmanů dřív pracoval pro Los Angeles Kings, takže i z hlediska sportovního rozvoje to pro Šimona bude posun. Věříme, že v KHL prokáže své kvality,“ uvedl Spálenka.

Čínský klub v minulém týdnu angažoval i českého obránce Andreje Šustra, který dosud působil v zámoří a odehrál včetně play off 370 zápasů v NHL. V poslední sezoně ale nastupoval převážně na farmě Anaheimu v nižší AHL.

V úterý Kunlun oznámil, že dvouletou smlouvu s klubem podepsal také třicetiletý americký brankář Jeremy Smith, který odchytal deset zápasů v NHL za Colorado. Naposledy ale chytal za Bridgeport v AHL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme