V týmu Jágrova Kladna se objevil koronavirus, Rytíři ruší páteční přípravné utkání

V mužstvu hokejistů Rytířů Kladna se objevil pozitivní test na covid-19. Klub o tom informoval na svém webu. Rytíři, jejichž majitelem a zároveň útočníkem je Jaromír Jágr, kvůli tomu zrušili páteční přípravné utkání s Ústím nad Labem.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní kladenští hokejisté po prohraném zápase s Litvínovem.

Zklamaní kladenští hokejisté po prohraném zápase s Litvínovem. | Foto: Michal Sváček / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Jeden z členů kladenského mužstva byl pozitivně testován na koronavirus, další členy klubu testování čeká. Rytíři jsou v kontaktu s hygienou,“ uvedl klub v tiskové zprávě na svém webu.

Pastrňák byl v kontaktu s nakaženou osobou a je v karanténě, test na koronavirus měl negativní

Číst článek

Kladno začalo přípravu na ledě na začátku týdne a proti Ústí nad Labem mělo v pátek od 17.30 absolvovat první test na nový ročník, v němž bude bojovat o návrat do extraligy. Osmačtyřicetiletý Jágr se do tréninku s týmem chystal zapojit až později.

Součástí úvodního přípravného duelu mělo být v první přestávce i představení nových dresů Rytířů. Další zápas mají podle původního plánu sehrát kladenští hokejisté ve čtvrtek na ledě Ústí nad Labem a v úterý 4. srpna by měli v Plzni vstoupit do pohárové soutěže Generali Česká Cup, kde je ve skupině A čekají i souboje se Spartou a Motorem České Budějovice.

Po testech na koronavirus museli do karantény i tři hokejisté Hradce Králové. Extraligový tým by měl přesto v pondělí zahájit společnou přípravu na ledě, se kterou měl původně začít již ve čtvrtek, ale odložil ji.

„Na základě rozhodnutí ředitele Krajské hygienické stanice a epidemiologů byli tři hráči umístěni do karantény. Případné další kroky bude vedení klubu i nadále konzultovat s příslušnými orgány,“ uvedl královehradecký klub na svém webu.

Netrénuje ani Litvínov

Už ve čtvrtek po pozitivních testech na koronavirus přerušila přípravu prvoligová Slavia, extraligový Litvínov zase oznámil, že po pozitivním testu jednoho z hráčů zamířil celý A-tým do karantény.

Do kontaktu s nakaženými přišla i trojice pardubických hokejistů, ale obavy se nepotvrdily a Dynamo pokračuje v přípravě.

„Všichni tři hráči HC Dynamo Pardubice, kteří v uplynulých dnech přišli do kontaktu s osobami nakaženými koronavirem, podstoupili ve čtvrtek 23. července testy. Ty se ukázaly jako negativní,“ uvedl klub dnes na webu.

Ve Zlíně je po pozitivní testu hráče na covid-19 od čtvrtka ve dvoutýdenní karanténě dorostenecký tým a do pátku byl uzavřený zimní stadion kvůli dezinfekci. Platí také povinnost nosit ochrannou roušku a na tréninky i zápasy žákovských i mládežnických kategorií není povolen přístup rodičů ani dalších osob.

Plzeň ode dneška také preventivně uzavřela zimní stadion pro veřejnost, novináře, fanoušky či rodiče hráčů. V prvoligových Litoměřicích je kvůli jednomu pozitivnímu případu uzavřen stadion od středy do neděle.

Rytíři mají bohužel pozitivně testovaného člena klubu 👉 rytirikladno.cz/clanek.asp?id=…

10:34 – 24. 07. 2020

6 12

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme