Komplikace pro Kometu Brno. Útočník Mueller dostal trest za zásah do rozkroku, proti Liberci bude chybět

Americký hokejový útočník Peter Mueller z Komety Brno dostal od extraligové disciplinární komise jednozápasový trest za zákrok na útočníka Jana Šíra z Liberce z pondělního třetího zápasu předkola play-off. Nejproduktivnější hráč úvodu vyřazovací části bude spoluhráčům chybět ve čtvrtém duelu série, v kterém bude Kometa za stavu 1:2 na zápasy doma odvracet vyřazení.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký hokejista Peter Mueller

Americký hokejista Peter Mueller | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Pro Kometu se předkolo play-off nevyvíjelo dobře, v prvních dvou zápasech si z Liberce odvezla prohry 3:4 a 2:3 po prodloužení. V domácím prostředí ale hokejisté Brna ukázali sílu, soupeře za celý zápas nepustili do vedení a výhrou 4:2 si vynutili další zápas série. Velkou kaňkou byl ale faul Petera Muellera.

Kometa se udržela výhrou ve speciálních dresech v sérii s Libercem, Pardubice postupují

Číst článek

V tvrdém zápase, kde rozhodčí nakonec udělili celkem 22 trestů, byl americkému kanonýrovi v čase 45:09 odpískán faul hokejkou, jehož obětí byl Jan Šír. Původní trest dvou minut se nyní rozrostl na celý další zápas.

„Hráč se přestupku dopustil bezprostředně po vhazování ve středním pásmu, když nejdříve vědomě umístil hůl mezi nohy stojícího protihráče a následně ho při jejím pohybu vzhůru zasáhl do oblasti rozkroku,“ uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Pro brněnský tým jde o velkou ztrátu, v zápasech vyřazovací části s Libercem si připsal celkem pět kanadských bodů, díky čemuž je zatím nejproduktivnějším hráčem play-off. V základní části extraligy byl Mueller s 23 góly a 32 přihrávkami v tabulce produktivity čtvrtý. 

Americký útočník má za čtyři sezony strávené v Česku na kontě 221 bodů za 102 branek a 119 asistencí. Loni se stal jako první cizinec v historii nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Zápas mezi Kometou Brno a Bílými Tygry Liberec začíná v 18.00, pravidelné vstupy z utkání můžete sledovat na stanicích Radiožurnál a Radiožurnál Sport.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme