'Koukal jsem s otevřenou pusou,' ocenil Krejčík Eratův gól. Kometa je jedinou výhru od finále

V součtu s loňskou sezonou vyhráli hokejisté brněnské Komety už třináct utkání play off v řadě. Zatím poslední úspěch znamená, že v aktuálním semifinále s Plzní vedou už 3:0 na zápasy a jediné vítězství je dělí od postupu do finále.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat v rozhodující akce třetího semifinále

Martin Erat v rozhodující akce třetího semifinále | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Třetí utkání sice bylo dlouho vyrovnané a v závěru měli víc šancí Západočeši. V poslední minutě ale ujel brněnský útočník Martin Erat a dal vítězný gól na 3:2.

ONLINE: Kometa - Plzeň. 3. semifinále

Číst článek

„Koukal jsem s otevřenou pusou, protože to bylo fakt úžasné. Jsem strašně rád, že to udělal a že to tam padlo,“ ocenil rozhodující gól Martina Erata jeho spoluhráč z brněnské Komety Jakub Krejčík.

„Hraje se do poslední minuty, do odpískání. Dokud je šance, snažil by se každý z nás. Otázkou je, jak by to dopadlo,“ pousmál se brněnský hokejista.

 To v plzeňské kabině měli úplně jinou náladu. V sérii Západočeši prohrávají už 0:3, přestože na stadionu Komety předvedli velmi kvalitní výkon.

„V zápase jsme byli mnohem aktivnější, byli jsme lepší. Ale takový je hokej, nedá se nic dělat. Je to 3:0 pro Brno, ale věřím, že to můžeme otočit,“ nevzdává se plzeňský Milan Gulaš.

Vědí, kdy zatlačit

Plzeň musí pro postup do finále porazit Kometu čtyřikrát v řadě. Přitom Brno za poslední dvě sezony v play off prohrálo jen dva z 21 zápasů. Naposledy před rokem a dvěma dny prohráli v semifinále extraligy s Hradcem Králové.

Ne v každém z těchto utkání přitom bylo jasně lepším týmem, ale Brňané vědí, ve kterých momentech musí přitáhnout smyčku a kdy naopak zvolnit tempo.

„Kluci vědí, kdy se mají zatáhnout a kdy do toho šlápnout a třeba soupeře napadat nebo jít do protiútoku. Je to o zkušenostech,“ vysvětluje Kamil Pokorný z trenérského štábu Komety.

Už ve čtvrtém zápasu mohou úřadující mistři oslavit po roce opět postup do finále. Čtvrté semifinále mezi Brnem a Plzní startuje v pět hodin odpoledne. Server iROZHLAS.cz z něj nabídne online přenos.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme