České hokejové hry jsou přeloženy na srpen. Zrušeny jsou zápasy Euro Hockey Challenge

České hokejové hry v Brně se na jaře neuskuteční. Závěrečný turnaj série Euro Hockey Tour, který měl být generálkou na mistrovství světa, byl kvůli pandemii koronaviru přesunut na srpen. Zrušeny byly i všechny zápasy národního týmu v Euro Hockey Challenge.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V náhradním srpnovém termínu by se měl domácí turnaj místo přelomu dubna a května hrát podle původního plánu rovněž v Brně.

Český hokej přišel o Vladimíra Zábrodského. Zemřel dvojnásobný mistr světa a člen Síně slávy

Číst článek

Český tým tak bude moci usilovat o prvenství v celém seriálu Euro Hockey Tour. Další České hry (Carlson Hockey Games) se uskuteční v řádném termínu v dubnu a květnu příštího roku.

Reprezentace tak v současnosti nemá naplánované žádné přípravné zápasy před mistrovstvím světa ve Švýcarsku. Květnový vrchol mezinárodní sezony nebyl dosud oficiálně zrušen, ale tento krok už se zdá být jen formalitou.

Nešlo to jinak

„S kolegy v dalších zemích jsme se shodli na tom, že rozhodnutí již nebylo možné odkládat. Jednoznačnou prioritou je ochrana zdraví a uvedený krok je nepříjemným, ale logickým a nevyhnutelným vyústěním situace, která v důsledku pandemie nastala,“ uvedl šéf Českého hokeje Tomáš Král.

„V každém případě chci ocenit přístup všech federací, protože jednota mezinárodního hokeje není tváří v tvář problémům, kterým čelíme, rozhodně prázdným slovem,“ prohlásil Král.

Svěřenci kouče Miloše Říhy, jenž loni na MS v Bratislavě dovedl mužstvo ke čtvrtému místu, měli začít přípravu 23. března v Karlových Varech. První zápasy EHCh byly na programu 8. a 10. dubna proti Rakousku v Linci a ve Znojmě. Další duely se měly hrát 16. a 18. dubna v Německu. Nakonec měla přijít na řadu domácí utkání se Slovenskem - ve středu 22. dubna a den nato v Hradci Králové.

Zrušení MS už jen formalitou

„Je velmi pravděpodobné, že my i další země sehrajeme všechny zápasy ve stejném formátu a podle stejného rozlosování na jaře 2021, jak již některé země navrhly,“ uvedl generální sekretář Českého hokeje a koordinátor Euro Hockey Challenge Martin Urban.

Reprezentace tak v současnosti nemá naplánované žádné přípravné zápasy před MS ve Švýcarsku. Květnový vrchol mezinárodní sezony nebyl dosud oficiálně zrušen, ale tento krok už se zdá být po předčasném konci většiny evropských klubových soutěží jen formalitou. Hrát se mělo od 8. do 24. května v Curychu a Lausanne. Zrušeny již byly turnaje MS nižších divizí a také dubnové MS hráčů do 18 let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme