Hokejisté Hradce zvládli proti Djurgaardenu i odvetu a zahrají si finále Ligy mistrů

Hokejisté Hradce Králové si zahrají v Lize mistrů o titul. V semifinále svěřenci koučů Tomáše Martince a Vladimíra Růžičky dokázali po vítězství na ledě švédského Djurgaardenu vyhrát i domácí odvetu a po výsledcích 3:1 a 3:0 se můžou těšit na finále, ve kterém se obejví teprve jako druhý český tým v historii. V něm se střetnou s dalším švédským soupeřem Frölundou.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Domácí si přivezli ze Stockholmu nadějný výsledek 3:2, a nakročili tak ke druhé české účasti ve finále od vzniku soutěže v roce 2014. Ještě o něco lépe to s hradeckými nadějemi vypadalo na začátku druhé třetiny, když se Jakub Lev parádně protáhl až před brankoviště a poslal svůj tým do vedení.

Hokejisté Hradce Králové ovládli úvodní semifinále Ligy mistrů. Ze Švédska si vezou výhru 3:1

Číst článek

Přestože se postupem času čím dál víc dostávali do šancí i Švédové, byli to domácí, kteří zkraje třetí části odskočili už do vedení 2:0. Postaral se o to obránce Richard Nedomel, který si navezl puk na vrchol levého kruhu a poslal ho do šibenice. 

Hosté pak ve snaze o vyrovnání už deset minut před koncem zkoušeli odvolat brankáře, ale místo kýženého snížení přišla chyba za bránou a Aleš Jergl pak dostal puk do odkryté branky.

Když pak ještě vzápětí brankář Marek Mazanec skvěle zlikvidoval trestné střílení Jacoba Josefsona a se štěstím a s pomocí tyčky ustál i nájezd Patrika Berglunda, hradečtí hokejisté už pohodlné vedení bez problémů udrželi.

Hradec Králové tak zvládl proti Djurgaardenu i domácí odvetu a po vítězstvích 3:2 a 3:0 se můžou těšit na finále. O premiérový titul českého týmu v prestižní soutěži se utkají s Frölundou, která ve švédském souboji vyřadila Luleu.

Frölunda obhajuje loňský triumf a celkem už Ligu mistrů vyhrála třikrát z pěti ročníků. Se stejným soupeřem hrála finále Sparta v roce 2017, prohrála ale 3:4 po prodloužení. Pro Hradec může být povzbuzením to, že finále odehraje 4. února v domácí hale.

It’s a first ever #CHLFinal for @Mountfield HK, who are only the second 🇨🇿 team to reach this stage! Congratulations 👏 #ChampionsGoBeyond

20:27 – 14. 01. 2020

10 98

Semifinále play-off hokejové Ligy mistrů - odveta:
Lulea HF - Frölunda HC 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 14. Tyrväinen - 31. Rakhshani, 44. J. Lundqvist, 51. Lasch. První zápas: 3:2, postoupila Frölunda.

Mountfield Hradec Králové - Djurgaarden IF 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Lev (Chalupa), 43. Nedomlel, 52. Jergl (Perret). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Stano (SR) - Ondráček, Hynek (oba ČR). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6161. První zápas: 3:1, postoupil Hradec Králové.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme