Hradečtí hokejisté podruhé na Frölundu nestačili, Plzeň má v Lize mistrů jistý postup

Hokejisté Plzně vyhráli v Lize mistrů i čtvrtý zápas v základní skupině B a mají jistý postup do play off. Západočeši porazili dánský Rungsted 4:2 na jeho ledě a v tabulce třetí Hämeenlinna je již nemůže předstihnout. Naopak Hradec Králové ve skupině H prohrál s Frölundou 3:4. Úřadující švédský šampion a vítěz Ligy mistrů z minulé sezony oplatil Východočechům porážku z prvního vzájemného utkání.

Hradec Králové (Aktualizováno: 20:47 7. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philip Samuelsson.

Philip Samuelsson. | Foto: Michael Erichsen | Zdroj: Reuters

Hráči Plzně na konci srpna deklasovali doma Rungsted 9:3, tentokrát zápas tak jednoznačný nebyl. V polovině první třetiny dostal domácí do vedení Andersson, následně předvedl Frodl řadu velmi dobrých zákroků.

Hokejisté Třince mají první body v Lize mistrů. Otočili zápas proti Lahti na 5:3

Číst článek

V 18. minutě vyrovnal Moravčík, ale činit se musel i plzeňský brankář. Rosenthal jej z trestného střílení nepřekonal a i díky tomu mohl Gulaš posunout Plzeň 24 sekund před koncem první části v přesilovce do vedení.

Další branku hostů přidal 55 sekund po přestávce Němec a v 35. minutě přiblížil Západočechy výhře Indrák. Dánové sice ve třetí třetině snížili, více zdramatizovat zápas se jim ale nepodařilo.

Frölunda vykročila v Hradci Králové za ziskem tří bodů již v první třetině, kdy si dvakrát vypracovala dvoubrankové vedení. Skóre otevřel ve 4. minutě Friberg, poté Mazance překonal Lasch.

Tvrdě střílející Rosandič snížil, místo vyrovnání však přišla další branka Švédů. Radovan Pavlík krásnou individuální akcí překonal podruhé brankáře Mattssona, vyrovnat ale Hradečtí nedokázali.

Filip Pavlík, Pilař nebo Červený své šance neproměnili, a tak se opět radoval soupeř. O čtvrtou branku se postaral ve 44. minutě Sundström. Domácím se ještě jednou podařilo snížit, když se v přesilovce povýšené odvoláním Mazance trefil Smoleňák.

Hokejová Liga mistrů:

Skupina H:
Mountfield Hradec Králové - Frölunda Indians 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Rosandič (Paulovič, Červený), 16. R. Pavlík, 59. Smoleňák (Červený, Rákos) - 4. Friberg (Mustonen), 8. Lasch (Carlsson), 12. Bergman (Lasu), 44. Sundström (Stollery). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Pražák - Kis, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3006.

Skupina B:
Rungsted Seier Capital - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Andersson (Green, Hanna), 47. Hanna - 18. Moravčík (Kodýtek), 20. Gulaš (Rob), 21. V. Němec, 35. Indrák (Budík). Rozhodčí: Linde (Švéd.), Frandsen - Jensen, Haurum (všichni Dán.). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme