Chybí nám kluci ze základní sestavy, šanci dostanou jiní, říká kouč Třince Varaďa před Ligou mistrů

Ještě dříve než začne extraligová sezona, tak tři české hokejové kluby vstoupí do nového ročníku Ligy mistrů. Už ve čtvrtek hrála Mladá Boleslav, nyní prestižní soutěž začne pro Spartu a také třineckého mistra.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Varaďa v Třinci hodně pracoval s daty od video koučů a na střídačce využíval i tablet

Václav Varaďa v Třinci hodně pracoval s daty od video koučů a na střídačce využíval i tablet | Zdroj: Profimedia

„Champions League bereme velmi vážně. Věřím, že to budou kvalitní utkání, které nás prověří před začátkem extraligy,“ říká na úvod trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Třince Václava Varaďu před zápasy hokejové Ligy mistrů

Třinec před třemi roky prohrál v semifinále Ligy mistrů smolně s finským Jyväskylä v prodloužení odvetného zápasu. Teď na úvod soutěže je čeká v pátek večer zápas ve švýcarském Fribourgu a v neděli ve švédském Leksandu.

„Probojovali se mezi top týmy Evropy, patří ke špičce švýcarské a švédské soutěže. Věříme, že to budou vyrovnané zápasy,“ říká bývalý hokejový útočník.

Varaďa nemůže v prvních zápasech Ligy mistrů počítat s některými oporami. Například slovenská posila do obrany Martin Marinčin a jeho krajan z útoku Miloš Roman odjeli na olympijskou kvalifikaci, stejně jako Polák Aron Chmielewski. Trenér Varaďa bude postrádat i lehce zraněného Ondřeje Kovařčíka a bude muset trochu improvizovat.

Hokejová Liga mistrů chystá restart po pandemii. Tři české týmy čeká boj o lepší finanční odměny než dřív

Číst článek

„Zkoušíme různé varianty, jsou tam drobná zranění. Ti hráči, kteří tady nejsou, nám v základní sestavě určitě chybí. Mrzí nás, že s námi kluci nemohou být, protože nás není moc, ale dostanou šanci jiní hráči. Věřím, že za to vezmou,“ říká Varaďa.

Třinec je na sezonu, ve které bude usilovat o třetí mistrovský titul v řadě, připraven dobře. Liga mistrů byla loni zrušena, letos panují přísná opatření.

„Jsou tam regule, které budeme dodržovat. Nijak se to nevyjímá od opatření, která byla v průběhu minulé sezony, takže to pro nás není nějaké omezení,“ věří trenér.

Oceláři chtějí uspět jak v domácí soutěži, tak i v Lize mistrů. Třetím soupeřem v základní skupině F mu bude Slovan Bratislava.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme