Hokejová Liga mistrů zvyšuje odměny i prestiž, do fotbalové jmenovkyně má ale pořád daleko

Už příští týden vstoupí Třinec, Liberec, Plzeň a Hradec Králové do hokejové Ligy mistrů. Soutěž, která měla v minulosti různé formáty a několikrát zanikla, začne ve své stávající podobě už šestý ročník. A podle čtveřice českých zástupců je čím dál prestižnější.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítěze Ligy mistrů.

Trofej pro vítěze Ligy mistrů. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Vnímáme to, vnímají to i naši fanoušci. Zvlášť v Plzni je o to velký zájem, lidi na to chodí, užívají si to a má to opravdu úroveň,“ říká plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová Liga mistrů zvyšuje odměny pro účastníky, do fotbalové jmenovkyně má ale pořád daleko

Čihák se mohl se svým týmem v loňské sezoně přesvědčovat až do semifinále, že fanoušci na západě Čech o hokejovou Ligu mistrů zájem mají. Že se čeští diváci na tuto soutěž těší, je cítit i před novou sezonou. Například v Třinci už vyprodali zájezd pro fanoušky na úvodní dva zápasy do Finska a Běloruska. A na divácký zájem si nemůžou stěžovat ani v Liberci.

„Věřím, že jsou rádi. Není to zpestření jen pro nás jako pro hráče, ale určitě i pro fanoušky. Je to možnost vidět jiné týmy, navíc přijedou i noví fanoušci. To by měla být ta správná část Ligy mistrů, že se potkávají cizí týmy, které se v sezoně nepotkají,“ říká liberecký kouč Patrik Augusta.

České týmy znají soupeře pro základní skupiny Ligy mistrů. Hradec narazí na obhájce titulu Frölundu

Číst článek

Vítaným zpestřením pak může být Liga mistrů i pro samotné hokejové kluby. Vedení soutěže totiž navýšilo odměny za start v Lize mistrů a také prémii za celkové vítězství. V přepočtu 11 milionů korun za celkový triumf je ale v porovnání s několikanásobně vyššími odměnami za pouhou účast ve fotbalové Lize mistrů stále drobná částka.

„Pro kluby v základních skupinách plus ještě třeba v osmifinále nebo čtvrtfinále je to pořád finančně zatěžující. Je to opravdu na hraně. Ale samozřejmě je pozitivní, že s tím vedení této ligy chce něco dělat a prize money navyšuje. Věřím, že až se to překlene třeba jako ve fotbale, kde to má už dlouhou tradici, a bude to finančně zajímavé, tak to bude mít ještě daleko větší prestiž,“ říká plzeňský kouč Ladislav Čihák.

Čtveřici českých klubů navíc v Lize mistrů nově pomůže i půlmilionová finanční injekce od českého hokejového svazu.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme