Hokejová Sparta bude v odvetě Ligy mistrů bojovat o postup i šanci hrát opět na svém původním stadionu

Hokejová Sparta musí smazat tříbrankové manko, jinak už nebude pokračovat v Lize mistrů. A také se nepředstaví na stadionu v Holešovicích, kde Pražané mezistátní soutěž hrají. Za týden na jihu Švédska proti Rögle totiž budou dohánět gólové manko po prohře 2:5, které se zrodilo hlavně ve druhé třetině.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové Sparty Josef Jandač

Trenér hokejové Sparty Josef Jandač | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„První polovina druhé třetiny nás víceméně stála zápas. Tam jsme byli hodně pasivní a oni byli v tu chvíli jednoznačně silnější a lepší,“ ví trenér Josef Jandač, že hodně mohl jeho týmu uškodit vyrovnávací gól na 1:1 pouhé 4 sekundy před první sirénou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Sparty budou v odvetě Ligy mistrů dohánět třígólové manko

Pak už to proti silnému Rögle nešlo. Pro Spartu je v této sezoně Ligy mistrů třetí švédský soupeř. Po Vaxjö ve skupině a Skelleftea v úvodním kole play-off je tu - zdá se - z této trojice asi nejsilnější soupeř, který se aktuálně přetahuje s Frölundou o první místo tamní ligy.

„Byli takoví vyspělejší na kotouči, v tom jsme ten zápas ztratili. Ta výchozí pozice do zápasu tam není úplně nejlepší, ale naděje umírá poslední,“ říká kouč Jandač.

Hokejisté Sparty úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů prohráli, doma podlehli švédskému Rögle 2:5

Číst článek

Na ledě a v bruslích pociťuje kvalitu soupeře třeba Roman Horák, který stejně jako ostatní musí v hlavě přepínat na systém dvojzápasů. Za stavu 5:2 pro soupeře se vlastně bude pokračovat dál. Nejde hrát takové čtvrtfinále jako dva odlišné zápasy a v tom prvním třeba odvolat brankáře v závěru.

„Těžké... Věděli jsme, že potřebujeme alespoň jeden ten gól dát, to se nestalo a momentálně prohráváme o tři góly. Teď poletíme do Švédska,“ povzdechl si Horák.

Sparta odletí na jih Švédska příští úterý v den zápasu a bude se snažit stáhnout třígólové manko. Jinak už si v této sezoně ve původní hale pro Spartu nezahraje.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme