Hokejisté Hradce, Třince i Brna vstoupili do Ligy mistrů neúspěšně

Hokejisté Hradce Králové, Třince i Komety vstoupili do Ligy mistrů porážkami. Oceláři, kteří v minulém ročníku postoupili až do semifinále, prohráli v prvním zápase s Djurgaardenem 1:6. Mountfield podlehl Norimberku 1:2. Mistrovská Kometa se jako jediná představila na ledě soupeře a prohrála 2:4 v Grodnu.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové, Třinec, Grodno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hradečtí hokejisté.

Zklamaní hradečtí hokejisté. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Třinečtí vyřadili v minulé sezoně v Lize mistrů tři švédské týmy, na čtvrtý dnes nestačili. Dvě branky Djurgaardenu vstřelil Jacob Joseffson, největší hvězda týmu, která se vrátila do mateřského klubu po osmi letech v NHL.

Švédové položili základ úspěch v první třetině. V její polovině se tečí prosadil Josefsson a ve 20. minutě Oceláři zapomněli u levé tyčky na Posslera, který pohodlně zvýšil do odkryté branky.

Rekordní peníze za odchody do NHL. České kluby získaly 64 milionů korun

Číst článek

Domácí hrozili zejména v přesilových hrách, v jedné z nich snížil z dorážky Martin Adamský. Jakmile agilní Bukarts zahodil šanci na vyrovnání, zlomili hosté definitivně zápas na svou stranu dvěma góly během 43 sekund.

Chyby Třince ve vlastním pásmu potrestali Josefsson a Davidsson. Domácí se snažili, ale soupeř jim udělil lekci z produktivity a dalšími slepenými góly uzavřeli skóre Bemström a Widing.

Brno se v Bělorusku představilo bez řady zkušených hráčů a trochu nečekaně s Nemanem prohrálo. Sedminásobný mistr, který ovládl poslední dva ročníky běloruské ligy, si vypracoval dvoubrankové vedení, na než dokázala Kometa odpovědět. Hruška a Štencel ve druhé třetině vyrovnali. Šmurov ale ve 39. minutě zajistil svým druhým gólem Grodnu vedení a poslední slovo měl ve třetí části Alexander Maljavko.

O osudu prvního soutěžního zápasu Hradce Králové v sezoně se rozhodlo již v úvodu. Norimberk si vypracoval dvoubrankové vedení již v první třetině, kdy se prosadili v rozmezí 72 sekund. Skóre otevřel Pföderl, následně překonal Pavelku v brance Mountfieldu jeho spoluhráč ve druhém útoku Ice Tigers Alanov.

Východočeši v zápase vyslali 62 střel, 40 z nich mířilo na branku, gólmana Treutleho však dokázal překonat jen Bezúch.

Hokejová Liga mistrů:

Skupina F:

Mountfield Hradec Králové - Norimberk Ice Tigers 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Bezúch (R. Pilař, Kukumberg) - 5. Pföderl (Buck, Brown), 6. Alanov (Pföderl, Weiss). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3058.

Skupina E:

Oceláři Třinec - Djurgaarden IF 1:6 (0:2, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 32. Adamský (M. Kovařčík, Matyáš) - 10. Josefsson (Lilja, Norell), 20. Possler (Bergfors), 47. Josefsson, 48. Davidsson (Hultström, Wiaa), 58. Bemström (Alsing, Josefsson), 59. Widing (Strandberg). Rozhodčí: Staňo (SR), Šír - Hanzlík, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3669.

Skupina D:

Něman Grodno - Kometa Brno 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Šmurov (Savinov, Varivončik), 25. Jelisejenko, 39. Šmurov (Savinov), 44. Maljavko (Šmurov) - 28. J. Hruška (Horký, Kašpar), 30. Štencel (Střondala). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Amosov - Zinčenko, Lobzov (všichni Běl.). Vyloučení: Využití: Diváci:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme