Sparta doma porazila Bremerhaven a přiblížila se v hokejové Lize mistrů postupu. Třinec má první výhru

Hokejisté Sparty porazili v Lize mistrů Bremerhaven 5:2, vyhráli v soutěži čtvrtý zápas v řadě, posunuli se do čela skupiny A a přiblížili se postupu do play-off. Ve skupině F si premiérovou výhru připsal Třinec, který doma porazil Slovan Bratislava 3:0. Oceláři však již před utkáním ztratili šanci projít do další části evropské klubové soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec (Aktualizováno: 22:11 6. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kaše ze Sparty střílí gól brankáři Bremerhavenu Maximilianu Franzrebovi, vpravo je Vladimír Eminger z Bremerhavenu

David Kaše ze Sparty střílí gól brankáři Bremerhavenu Maximilianu Franzrebovi, vpravo je Vladimír Eminger z Bremerhavenu | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Pražané se do vedení dostali ve 12. minutě, kdy po individuální akci otevřel skóre Doležal. Hosté však bleskově odpověděli zásluhou Andersena, který překonal Saláka o 31 sekund později. Otevřenější obranu využil i Kaše, pro nějž připravil gól přesnou přihrávkou Řepík.

Pittsburgh zdolal v přípravě Buffalo, Zohorna se poprvé trefil. Zraněný Francouz musel střídat

Číst článek

Bremerhaven, v jehož dresu se v Praze představili i Češi Eminger, Dietz a Uher, ale ještě v první třetině odpověděli. Po Doležalově zaváhání a pro Saláka nešťastném odrazu puku od zadního mantinelu srovnal Kinder.

Sparta se mohla zpět do vedení dostat v přesilových hrách, ani jeden ze čtyř trestů soupeře ve druhé části ale nepotrestala. Nejblíže gólu byl 27. minutě Horák. O změnu skóre se postaral až 24 sekund před koncem druhé třetiny Prymula.

Podobně se domácím vydařil i úvod třetí třetiny, když Řepík vystihl chybnou rozehrávku hostů při přesilové hře a Moravčík jeho akci dokončil. Brankář Franzreb počtvrté kapituloval v čase 40:53. Poslední slovo měl obránce Mikliš.

Třinec poprvé slaví

O výhře Třince rozhodly branky Davida Kofroně, Ondřeje Kovařčíka a Romana Szturce. Čisté konto udržel Ondřej Kacetl.

Český mistr prohrál v předchozích zápasech s Fribourgem (2:6, 3:4) a Leksandem (2:3, 1:3). Oceláři tak dali příležitost hráčům ze svého partnerského klubu a z prvoligového Frýdku-Místku si vytáhli jednoho obránce a šest útočníků.

Slovan nastoupil kromě dvou zraněných v plné síle a v šestnácté minutě měl blízko k prvnímu gólu. Střelu Harrise ale zastavila v přesilové hře tyč. Skóre se měnilo na začátku druhé třetiny, když Kofroň tečoval nahození Jaroměřského od modré čáry.

Třinci vyšel i začátek třetí třetiny. Souhru bratrů Kovařčíkových, kteří vedli elitní řadu, zakončoval Ondřej po pasu Michala do prázdné branky. Domácí ještě využili v 50. minutě svou jedinou přesilovou hru. Trefil se z levého kruhu Szturc, který je ve Frýdku-Místku s pěti góly nejlepším střelcem týmu. Na druhé straně pokryl Kacetl všech 27 střel.

Sparta i Třinec zakončí své působení v základní části LM příští týden. Sparta se představí na ledě Bremerhavenu v úterý, Třinec v Bratislavě ve středu.

Hokejová Liga mistrů - skupina F:

HC Oceláři Třinec - Slovan Bratislava 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Kofroň (Jaroměřský), 41. O. Kovařčík (M. Kovařčík, M. Roman), 50. Szturc (Adámek, Martynek). Rozhodčí: Kika, Šír - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Diváci: 1977.

Hokejová Liga mistrů, skupina A:

HC Sparta Praha - Bremerhaven 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Doležal (Zikmund, T. Dvořák), 14. D. Kaše (Řepík), 40. Prymula (Zikmund), 41. Moravčík (Řepík), 44. Mikliš (Moravčík, D. Kaše) - 12. Andersen, 19. Kinder (Reisnecker). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lederer, Klouček. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3311.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme