Pařík skóroval v juniorské zámořské lize. Český brankář přidal čisté konto a stal se hvězdou zápasu

V nejslavnější hokejové lize světa NHL čekali na gól brankáře více než šest let, než se v lednu trefil přes celé kluziště Pekka Rinne z Nashvillu. V nočním utkání juniorské WHL napodobil slavného Fina český gólman Lukáš Pařík, který zpečetil vítězství Spokane Chiefs nad Kamloops Blazers. V zápase navíc vychytal čisté konto a pomohl k vítězství 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Vedli jsme o dva góly, tak jsem si zpracoval puk a zkrátka jsem se snažil co nejlépe zamířit a poslat puk na bránu. Určitě si budu ze zápasu pamatovat spíš vstřelený gól než vychytanou nulu, trefil jsem se poprvé v kariéře,“ popsal český brankář v pozápasovém rozhovoru pro klubový web.

Dvanáctý v historii. Hokejový brankář Rinne skóroval přes celé kluziště a navázal na slavné předchůdce

Číst článek

Osmnáctiletý mládežnický reprezentant navázal nejen na kousek Pekky Rinneho, ale z poslední doby také na zásah dalšího Fina Franse Touhimay. Ten skóroval v prosinci dokonce při svém reprezentačním debutu v prestižním derby proti Švédsku.

Pařík si v zápase proti Kamloops připsal 36 zákroků a pomohl svému týmu k desátému vítězství v řadě. Zároveň se stal první hvězdou zápasu. Spokane se i díky úspěšné sérii drží na čtvrtém místě soutěže.

Český brankář, kterého v roce 2019 draftovali na 87. místě Los Angeles Kings, zatím odchytal v sezoně 31 utkání s průměrem 2,82 obdržených gólů na zápas. Na přelomu roku se představil i na domácím mistrovství světa hráčů do 20 let.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme