Gólman Marek Čiliak končí ve Slovanu Bratislava, vrací se do Komety

Slovenský hokejový brankář Marek Čiliak se vrací ze Slovanu Bratislava do Komety Brno, které vychytal v minulých dvou sezonách titul. Osmadvacetiletý odchovanec Zvolena odešel do týmu slovenského účastníka Kontinentální ligy po minulé sezoně.

Bratislava, Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Čiliak

Marek Čiliak | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

O návratu Marka Čiliaka do Komety informoval oficiální web Slovanu, později novou posilu potvrdila také Kometa. Podle bratislavského klubu se čeká ještě na dotažení administrativních formalit ze strany KHL k ukončení kontraktu. Čiliak odchytal v KHL 28 zápasů s průměrem 3,31 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 89,3 procenta.

Pokuta 190 tisíc a podmíněně uzavřená tribuna na dva zápasy. Disciplinární komise potrestala Hradec Králové

Číst článek

Slovan je v Západní konferenci KHL poslední a nemá šanci na postup do play-off, zbytek sezony v jeho dresu dochytá český gólman Jakub Štěpánek. Krýt záda mu bude osmnáctiletý Michal Vojvoda.

Čiliak přišel do Brna ze Zvolena už v 15 letech a od roku 2013 byl v Kometě brankářskou jedničkou. Mezitím působil i v Nitře ve slovenské lize či ve Znojmě v EBEL. S Kometou získal vedle dvou zlatých medailí také stříbro v roce 2014 a bronz o rok později.

Účastník loňského mistrovství světa v Dánsku v české extralize odchytal celkem 247 zápasů s průměrem 2,30 gólu na utkání a úspěšností 91,53 procenta. Připsal si také 25 čistých kont.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme