Česká hokejová parta v Chicagu se rozrůstá. Chalupa podepsal dvouletou smlouvu s Blackhawks

Český hokejový útočník Matěj Chalupa podepsal v NHL dvouletou smlouvu s Chicagem. Jednadvacetiletý hráč, který odehrál poslední dvě sezony v dresu extraligového Hradce Králové, si díky ní vydělá ročně 925 tisíc dolarů. Blackhawks o dohodě obou stran, jež vstoupí v platnost od příštího ročníku, informovali na svém webu.

Chicago (Aktualizováno: 21:48 29. 5. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský rodák Chalupa si získal pozornost jednoho z nejúspěšnějších klubů nejlepší hokejové ligy světa v posledních letech i přesto, že neprošel draftem.

Do NHL míří další Čech. Hokejový útočník Zohorna podepsal roční smlouvu s Pittsburghem

Číst článek

Má za sebou sezonu, v níž se zařadil mezi ofenzivní tahouny Mountfieldu. Odehrál v ní 50 zápasů a připsal si 24 bodů za sedm gólů a 17 asistencí.

Do kádru Blackhawks, kteří se jako poslední tým Západní konference vešli mezi postupující dvanáctku pro dohrání sezony pozastavené pandemií koronaviru, patří také další čeští útočníci Dominik Kubalík a David Kämpf.

Z Kadaně až do NHL

„Minulou sezonu jsem začínal v Kadani, takže jsem vůbec nečekal, že by něco takového mohlo přijít. Nemohl jsem tomu uvěřit, trochu jsem se z toho vzpamatovával. Postupně mi to začalo docházet a byl jsem hrozně šťastný,“ uvedl Chalupa na klubovém webu extraligového celku.

Chicago s vydáním oficiální zprávy nějakou dobu otálelo. „Jako první se to dozvěděla samozřejmě rodina a nejbližší kamarádi. Postupně se to dostává ven, takže mi pořád chodí zprávy. Je to hodně příjemný pocit, ale až tam odletím a budu přímo v Americe, tak si to asi budu uvědomovat čím dál víc,“ podotkl Chalupa.

Neskrýval nadšení, že si ho vybrali zrovna Blackhawks, tradiční klub, který patří dokonce mezi zakládající šestici. „Moc mě to těší. Chicago je super, mají skvělý tým a strašně rád bych byl jeho součástí. Je to ale teď všechno teprve začátek, je přede mnou ještě kus cesty. Musím furt makat a neusnout na vavřínech,“ uvědomuje si Chalupa.

Kdy ale dostane příležitost podívat se Chicaga a poznat nové spoluhráče, zatím vůbec neví. Situace v zámoří tomu příliš nenahrává a není ani jisté, kdy nová sezona začne. „Je pravda, že vůbec netuším, jak to bude. Teď by se měla dohrávat tato sezona a nová se rozjet v prosinci nebo v lednu. Mezitím se budu připravovat na novou výzvu,“ řekl Chalupa.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme