Pastrňák si připsal v NHL tři body v divoké přestřelce Bostonu s Ottawou, skórovali i Krejčí a Palát

Hokejový útočník David Pastrňák vstřelil v NHL gól a na další dva přihrál, ale s Bostonem prohrál na ledě Ottawy v divoké přestřelce 5:7. Ondřej Palát dal po odchodu z Tampy Bay první branku za New Jersey a odstartoval obrat v zápase s Anaheimem. Poprvé bodoval v sezoně Jakub Voráček, který přispěl dvěma asistencemi k výhře Columbusu v prodloužení nad Vancouverem.

New York (Aktualizováno: 9:05 19. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bostonem prohrál na ledě Ottawy v divoké přestřelce 5:7.

Bostonem prohrál na ledě Ottawy v divoké přestřelce 5:7. | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Bostonu utekl začátek zápasu, už v 4. minutě prohrával 0:2 a v čase 13:14 dokonce 0:3. A to ještě rozhodčí odvolali domácím jeden gól po trenérské výzvě. Na přelomu první a druhé třetiny ale hosté vyrovnali na 3:3.

Pastrňák pomohl gólem k výhře Bostonu nad Floridou. Kubalík dvakrát asistoval, Hronek a Chytil jednou

Číst článek

Dorážkou Pastrňákovy střely snížil Patrice Bergeron. Ve druhém dějství se už po 28 sekundách prosadil v přesilové hře další dorážkou Krejčí a připsal si druhou trefu v sezoně. U gólu asistoval Pastrňák, po jehož sražené přihrávce pálil Bergeron. Vzápětí vyrovnal A.J. Greer.

Ottawa kontrovala v tříbrankovou smrští od 32. do 37. minuty, ale závěr druhé třetiny patřil Bostonu.

Nejdříve snížil Nick Foligno, který dorazil střelu Lauka z pravého kruhu. Patnáct sekund před druhou sirénou skóroval Pastrňák švihem z levého kruhu k bližší tyči.

Ve zbytku zápasu se ale mezi střelce už zapsal jen domácí Arťom Zub.

„Je začátek sezony a takové zápasy odehraje jednou za čas každý,“ prohlásil Pastrňák po první prohře Bostonu v novém ročníku.

„Bylo to naše třetí utkání ve čtvrtém dni. Dvakrát jsme se vrátili do zápasu. Zůstáváme pozitivní,“ doplnil.

Pastrňák, který odstartoval sezonu čtyřbodovým večerem (1+3), má po čtyřech zápasech na kontě tři branky a pět přihrávek. V tabulce produktivity NHL má více bodů jen Artěmij Panarin z New York Rangers (2+8).

New Jersey prohrávalo po úvodní třetině 0:2, oba góly Anaheimu dal Jakob Silfverberg. K obratu zavelel v 25. minutě z dorážky Palát, který podepsal v červenci s klubem pětiletou smlouvu.

Ještě ve druhé třetině vyrovnal Nico Hischier a v poslední části dokonali obrat Dougie Hamilton a Dawson Mercer.

Palát si v utkání připsal tři kladné body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

„Vždy chvíli trvá, než se poznáte a než se s novými hráči sehrajete. Ale když se podíváte na některé jeho akce, všimnete si, jak dobře vede puk, jak udrží soupeře na zádech. Od kraje kruhů směrem k brance je velmi efektivní,“ pochválil českého útočníka trenér New Jersey Lindy Ruff. Brankáře Vítka Vaněčka nechal na střídačce.

První body Voráčka

Zápas otočil i Columbus, který prohrával s Vancouverem 0:2 a 2:3. Vyrovnávací gól na 3:3 vstřelil po úžasném sólu z vlastního pásma Johnny Gaudreau, u jehož branky si připsal asistenci Voráček.

Český útočník zaznamenal druhý bod v prodloužení, v němž založil přečíslení dva na jednoho, které zakončil Vladislav Gavrikov po pasu Jegora Činachova. Canucks ztratili i čtvrtý zápas sezoně, přestože v každém vedli alespoň o dvě branky.

San Jose prohrálo na ledě New York Islanders 2:5 a nebodovalo ani v pátém utkání sezony. Jeho centr Tomáš Hertl od gólu v zahajovacím zápase v Praze vyšel čtyřikrát za sebou naprázdno a v posledních dvou startech si připsal pět záporných bodů.

Calgary i Philadelphia vyhrály i třetí utkání sezony po stejném výsledku i průběhu skóre. Kanadský tým s Danielem Vladařem na střídačce porazil Vegas 3:2 po obratu z 0:2.

Flyers otočili zápas na ledě Tampy Bay, přestože prohrávali po trefách Stevena Stamkose ještě v polovině utkání o dva góly.

Kompletní výsledky NHL

Ottawa - Boston 7:5, New Jersey - Anaheim 4:2, Columbus - Vancouver 4:3 v prodl., Edmonton - Buffalo 2:4, Tampa Bay - Philadelphia 2:3, Calgary - Vegas 3:2, NY Islanders - San Jose 5:2, Nashville - Los Angeles 3:4 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme