Boj o první body. Česká dvacítka vstoupí do mistrovství světa ve středu večer proti Švýcarsku

Duel českých hokejistů se Švýcarskem otevře ve středu mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě. Svěřenci trenéra Václava Varadi budou ve Vancouveru bojovat o první body do tabulky skupiny A. Tu tvoří se silnými soky Ruskem a Kanadou i Dánskem, které před rokem skončilo deváté, ale předtím překvapilo pátým místem.

Tento článek je více než rok starý.

Vancouver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas vyrovnal 10 sekund před koncem

Posila české hokejové dvacítky Martin Nečas z farmy Caroliny z Charlotte z nižší AHL | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

„Myslím, že na tomhle turnaji není nikdo, o kom bychom mohli říct, že je špatný soupeř. Každý tady může porazit každého. Musíme na ně jít se sebevědomím,“ řekl útočník Matěj Pekař serveru hokej.cz.

Velká posila pro hokejovou dvacítku před mistrovstvím světa, Carolina uvolnila útočníka Nečase

Číst článek

Varaďův výběr se se Švýcarskem utkal dvakrát v červenci v přípravě v Brně, kde vyhrál 6:3 a 3:1. Na minulém MS tehdejší svěřenci trenéra Filipa Pešána zvítězili nad Švýcary 6:3. Předtím ale byli na šampionátech dvakrát úspěšní Švýcaři, v prosinci 2014 v Torontu podlehli 2:5 a o dva roky později v Montrealu 3:4 v prodloužení.

Štědrý den ve Vancouveru

Český tým pobývá v Kanadě už od 12. prosince. Nejdříve se připravoval v Nainamu, kde ve středu sehrál přípravný duel se Slovenskem a vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech. V sobotu se přesunul do Langley, kde v generálce podlehl Spojeným státům americkým 2:6.

„Kluci teď prozřeli. Bez abnormálního úsilí, nasazení, blokování střel a bojovnosti, která tam dnes většinu utkání nebyla, nemůžeme být úspěšní. Tým má na víc a my se to teď budeme snažit z něj dostat,“ uvedl Varaďa po posledním testu.

Štědrý den už trávili Češi ve Vancouveru, kde nejdříve v poledne trénovali na ledě University of British Columbia, večer si rozdali mezi sebou dárky a měli tradiční pěveckou soutěž. Turnaj budou hrát v Rogers Areně pro 18.910 diváků, domácím stánku Vancouveru Canucks. První duel se Švýcary začne ve 22:00 SEČ a přímým přenosem jej vysílá program ČT Sport.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme