Top týmy pravidelně neporážíme, ale může přijít zázrak, věří trenér juniorů Mlejnek před Kanadou

Jako jediný tým neztratili zatím ani bod a soupeřům ve čtyřech zápasech nastříleli celkem 33 gólů. Taková je ve zkratce vizitka celku Kanady, který je čtvrtfinálovým soupeřem českých hokejistů na světovém šampionátu hráčů do 20 let.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Asi všichni tušíme a víme, že top týmy nemůžeme pravidelně porážet, nicméně může přijít den, kdy se zkrátka bude dít zázrak,“ doufá před čtvrtfinále trenér českých juniorů Karel Mlejnek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak česká reprezentace nahlíží na duel s Kanadou v příspěvku Petra Kadeřábka

Kanadu Češi v této věkové kategorii neporazili už dlouhých sedm let a od té doby desetkrát za sebou prohráli. I letos má Kanada na domácím šampionátu velmi silný celek, plný hráčů draftovaných v prvním kole. Výsledky ze skupiny ukazují, že kanadští hokejisté ční nad ostatní týmy i z druhé, tedy české skupiny.

„Zařadil bych je na stejnou úroveň jako ty tři týdny, se kterými jsme hráli, tedy Švédsko, Rusko a USA. Kanaďani mají hodně individualit, jsou šikovní na puku. My se jim to budeme snažit rozbít svou týmovostí a bojovností,“ popisuje útočník Adam Najman.

Ve skupině ale čeští hokejisté od Švédů i Američanů dostali shodně sedm branek. Příslibem je však výkon proti Rusku, ve kterém se Češi jako jediném dokázali 60 minut držet stanovené taktiky a slavili nečekanou výhru 2:0.

„Po zápase s Ruskem víme, že to dokážeme. Věřím tomu, že to 60 minut také budeme držet a zápas zvládneme,“ říká Najman. „Pevně věřím tomu, že se zázrak může stát,“ doplňuje odhodlání Adama Najmana trenér Karel Mlejnek.

Čtvrtfinálový duel odehrají čeští hokejisté proti Kanadě v noci ze soboty na neděli od 1.00 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme