Hokejisty čeká na úvod příštího mistrovství světa stejně jako letos zápas proti Švédsku

Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa 2020 ve Švýcarsku stejně jako letos v Bratislavě duelem proti Švédsku. Zápas skupiny A v Lausanne se bude hrát v zahajovací den šampionátu 8. května od 20.20. Kompletní program turnaje ve čtvrtek zveřejnila Mezinárodní hokejová federace.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas, ale žádný klid, žádné vyčkávání. Ostře už od prvních střídání

Češi nastoupili proti Švédům i v úvodním zápase letošního šampionátu. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Dalším soupeřem českého týmu bude hned následující den Bělorusko. Po dni volna se čtvrtý tým z letošního MS střetne s favoritem Kanadou, po dalším dni pauzy narazí 13. května naopak na outsidera z Británie.

Mistrovství světa skončilo. Připomeňte si nejdůležitější okamžiky, statistiky, fotky i slovenský humor

Číst článek

Pátým soupeřem českých hokejistů bude po dvoudenní přestávce tradiční rival Slovensko. Základní skupinu zakončí svěřenci trenéra Miloše Říhy dvěma zápasy ve dvou dnech 18. května proti Dánsku a 19. května proti Německu.

Dvě čtvrtfinále se budou hrát 21. května v Lausanne a další dvě v druhém dějišti turnaje Curychu. Šampionát pak vyvrcholí v Curychu 23. května semifinálovými zápasy a o den později duely o zlato a bronz.

Základní skupinu odehrají čeští hokejisté v nové Vaudoise aréně pro zhruba 9600 tisíc diváků, jež by měla být dokončena v září. Curyšský Hallenstadion, kde se budou v základní části šampionátu odehrávat boje ve skupině B, má pro hokej kapacitu 11.200 míst.

Předprodej balíčků vstupenek na 84. mistrovství světa začal už v květnu, lístky na jednotlivé dny se začnou prodávat v září a na konkrétní zápasy příští rok v únoru či březnu.

The 2020 #IIHFWorlds schedule is out! Host Switzerland will open vs Russia on an exciting opening day! Full schedule and new ticket information: iihf.com/en/events/2020… #IIHFWorlds #hockey #icehockey #eishockey #hockeysurglace #hockeysughiaccio #ishockey #хоккей #hokej #jääkiekko

15:03 – 01. 08. 2019

38 97

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme