Nadějný úvod nestačil, hokejisté navíc přišli o obránce Jiříčka. ‚Budeme hrát i pro něj,‘ burcuje Novák

Hokejová reprezentace do 20 let prohrála úvodní zápas na mistrovství světa. V Edmontonu nestačila na domácí výběr Kanady, kterému podlehla 3:6. Češi dokázali rychle odpovědět na úvodní gól domácího McTavishe a z pouhých sedmi střel na branku se trefili hned třikrát. Ani to ale nakonec na body nestačilo.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný český obránce David Jiříček

Zraněný český obránce David Jiříček | Foto: AP/JASON FRANSON | Zdroj: ČTK

„Všichni jsme byli šťastní, asi jsme nečekali, že budeme takhle efektivní. Ale v tu chvíli nesmíme povolit, musíme pokračovat, bušit do nich dál,“ ocenil vysokou produktivitu českého celku autor jednoho z gólů Pavel Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté do 20 let v úvodním duelu na MS neuspěli. Více v příspěvku Mikuláše Jáši

Kanada si za stavu 1:3 vzala oddechový čas a ten jí výrazně pomohl, protože prakticky hned vzápětí snížila na rozdíl jedné branky.

„Tlačili jsme na hráče, aby se stále drželi plánu utkání. Bohužel kromě naší disciplíny byl jeden ze zlomových momentů také rychlý gól na 3:2,“ komentoval průběh zápasu hlavní trenér národního týmu Karel Mlejnek.

Dalším klíčovým momentem, a velice nepříjemným pro českou reprezentaci i do další fáze turnaje, bylo zranění obránce Davida Jiříčka.

Čeští mladíci začali světový šampionát porážkou, proti favorizované Kanadě jim nepomohlo ani brzké vedení

Číst článek

„David nám dost chyběl, ale na druhou stranu je nás tu spousta velmi dobrých kluků. Musíme ho nahradit a hrát i pro něj,“ předpovídal Novák, že zranění Jiříčka bude pravděpodobně vážnější.

Těsně před zápasem rozhodla Mezinárodní hokejová federace, že z letošního ročníku mistrovství světa opět nikdo nesestoupí. „Jsme tu od toho, abychom odvedli co nejlepší výkon a abychom získali co nejlepší umístění. Pro nás se tímhle nic nemění,“ ujistil Mlejnek.

Druhé utkání ve skupině odehrají Češi v úterý proti Německu. Zápas začne v jednu hodinu ráno českého času.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme