Trenér hokejové dvacítky Varaďa zúžil kádr, na domácím šampionátu se může představit 14 krajánků

Jedenáct hokejistů z českých soutěží zařadil trenér Václav Varaďa do kádru pro nadcházející juniorské mistrovství světa v Ostravě a Třinci. Po nedělní vítězné generálce proti Slovensku mužstvo opustilo pět hráčů, v nominaci jich zůstalo pětadvacet. Dva z nich si ale na šampionátu nakonec nezahrají.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace do 20 let Václav Varaďa

Trenér hokejové reprezentace do 20 let Václav Varaďa | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Rozhodování o zúžení sestavy bylo zvláště u některých hráčů velmi složité. S kolegy trenéry jsme ještě večer po zápase se Slovenskem dlouho vše probírali. Všem pěti hráčům, kteří opustili tým, jsme popřáli hodně štěstí, zdraví a úspěchů v kariéře a současně poděkovali za jejich práci a snahu v průběhu celého přípravného kempu,“ uvedl Varaďa v tiskové zprávě.

Před 26 lety hrál na juniorském šampionátu v Ostravě obránce Malík, letos bojuje o nominaci jeho syn

Číst článek

Z brankářské čtveřice vypadl karlovarský Jan Bednář, mezi obránce se nevešel Miroslav Kukla z Litoměřic a do útoku se neprosadili Martin Lang (Kamloops/WHL), Filip Koffer (Prince George/WHL) a Jaroslav Brož (Slavia Praha).

V týmu je jedenáct hráčů z českých soutěžích, tři z evropských a zbytek působí v zámoří.

Juniorské MS začne 26. prosince, český tým utká ve skupině B s Ruskem, Německem, USA a Kanadou.

Nominace ČR:
Brankáři: Nick Malík (Třinec), Lukáš Dostál (Ilves Tampere/Fin.), Lukáš Pařík (Spokane/WHL),
obránci: Jan Mlčák, Tomáš Dajčar (oba Litoměřice), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (České Budějovice), Martin Haš (Tappara Tampere/Fin.), Radek Kučeřík (Saskatoon/WHL), Libor Zábranský (Moose Jaw/WHL), Šimon Kubíček (Seattle/WHL),
útočníci: Otakar Šik, Vojtěch Střondala (oba Litoměřice), Jan Šír (Liberec), Karel Plášek (Brno), Jan Myšák (Litvínov), Matěj Blümel (Pardubice), Petr Čajka (Ženeva/Švýc.), Jakub Lauko (Providence/AHL), Michal Teplý (Winnipeg/WHL), Jan Jeník (Hamilton/OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie/OHL), Matěj Pekař (Barrie/OHL), Adam Raška (Rimouski/QMJHL), Ondřej Pavel (Fargo/USHL).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme