VIDEO: Rusové plánují pro MS 2023 postavit největší hokejovou halu světa

O pořadatelství sice ještě nebylo definitivně rozhodnuto, i tak už Rusové představili, jak bude vypadat aréna, která bude hostit mistrovství světa v roce 2023. S kapacitou 22 a půl tisíce diváků má jít o největší hokejový stánek na světě.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Chceme v Petrohradě vybudovat největší hokejovou halu na světě. Doufám, že v ní budeme hostit zápasy mistrovství světa v roce 2023,“ prohlašoval už dříve pro agenturu TASS Gennadij Timčenko, rusko-finský miliardář a vlastník SKA Petrohrad.

NHL se vrací do Seattlu, zájem o lístky už převyšuje předpokládanou kapacitu haly

Číst článek

Twitterový účet ruské hokejové reprezentace nyní zveřejnil video, jak by měla hala vypadat. Plánovaná kapacita je 22 500 diváků, víc než v Bell Centre v Montrealu, aktuálně největším dějišti hokejových zápasů.

Nová hala má vyrůst na místě petrohradského Sportovního a koncertního komplexu, který byl uveden do provozu v roce 1980. Odhadovaná cena projektu je 20 miliard rublů, v přepočtu přibližně 6,2 miliardy korun.

Po mistrovství světa se má stát novým domovem petrohradských hokejistů, i proto má střechu haly zdobit obří rudá hvězda. Aktuálně hokejisté Petrohradu hrají v Palace aréně pro 12 300 diváků.

Ruský hokejový svaz už oznámil, že bude podle dohody na sjezdu Mezinárodní hokejové federace na Maltě MS v roce 2023 hostit. Oficiálně ale bude pořadatelství potvrzeno až v květnu příštího roku během šampionátu v Bratislavě.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme