Švýcaři pojedou na mistrovství světa i s jedničkou draftu, Švédové zase s Lundqvistem

Jednička draftu NHL z roku 2017 Nico Hischier z New Jersey a další útočník Kevin Fiala z Minnesoty posílí Švýcarsko před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku. Oba jsou v nominaci trenéra Patrika Fischera už na zápasy Euro Hockey Challenge proti Francii, které čekají Švýcary v pátek v Sierre a v sobotu v Ženevě.

Tento článek je více než rok starý.

Ženeva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nico Hischier posílí švýcarský tým na mistrovství světa

Nico Hischier posílí švýcarský tým na mistrovství světa | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

Dvacetiletý Hischier se může těšit na debut ve švýcarské reprezentaci. V NHL má kontě za dvě sezony 151 zápasů a 99 bodů za 37 branek a 62 asistencí. V pěti duelech play-off zaznamenal jeden gól.

Pokud by přijeli všichni, zamotalo by nám to hlavu, říká Říha k možným posilám z NHL

Číst článek

O dva roky starší Fiala, který má české kořeny, se chystá na čtvrtý šampionát a má stříbro z loňska z Kodaně a Herningu. Do Minnesoty zamířil na konci února z Nashvillu. V NHL si připsal v 223 duelech 104 bodů za 48 branek a 56 přihrávek. V 18 utkáních play-off nasbíral šest bodů za pět gólů a jednu asistenci.

Švýcaři budou na mistrovství světa v úterý 21. května posledním soupeřem českých hokejistů v základní skupině B v Bratislavě.

Švédové s Lundqvistem

Třináct posil z NHL mají jistých do přípravy pro mistrovství světa na Slovensku hokejisté Švédska, kteří budou po triumfech na šampionátech z minulých dvou let útočit na zlatý hattrick. Nechybí mezi nimi brankář Henrik Lundqvist z New York Rangers, olympijský vítěz z roku 2006 z Turína a mistr světa z roku 2017 z Paříže a Kolína nad Rýnem.

I další akvizice z NHL už dosáhly ve švédské reprezentaci na velké úspěchy. Obránce Oliver Ekman-Larsson z Arizony byl u posledních dvou triumfů jak ve Francii a Německu, tak i na loňském mistrovství světa v Kodani. Před dvěma roky nechyběl ve zlatém týmu také útočník Marcus Krüger z Chicaga, který také s Blackhawks získal v letech 2013 a 2015 Stanleyův pohár.

Zlato z loňska mají také beci Adam Larsson z Edmontonu, Erik Gustafsson z Chicaga a útočníci Elias Pettersson z Vancouveru a Adrian Kempe z Los Angeles. Gólman Jacob Markström s útočníkem Louiem Erikssonem z Vancouveru se radovali z titulu už v roce 2013 na domácím šampionátu ve Stockholmu.

Duo Voráček, Gudas se připojilo k národnímu týmu, plzeňský Gulaš dorazí později

Číst článek

Debutovat na velké akci mohou zadáci Robert Hägg a Oskar Lindblom z Philadelphie a útočník Mario Kempe z Arizony a Jesper Bratt z New Jersey. Ten je jako jediný ze zámořských akvizic v nominaci na duely s Finskem v Euro Hockey Challenge, které Švédové sehrají ve čtvrtek v Kouvole a v pátek v Helsinkách.

Další hvězdy se zapojí později. Generálkou před šampionátem budou pro výběr Tří korunek Carlson Hockey Games ve Stockholmu a Brně. V závěrečném turnaji Euro Hockey Tour je čekají tradiční duely s Ruskem, Českem a Finskem. Švédové budou také v pátek 10. května prvním soupeřem českého týmu v základní skupině B na mistrovství světa v Bratislavě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme