Na výsledky z přípravy se dívat nemůžeme, varuje před Rakušany asistent trenéra Zábranský

Českou hokejovou reprezentaci v úterý odpoledne čeká na světovém šampionátu souboj s Rakouskem. Po porážce od Švédska chystají trenéři změny v útočných řadách. V úterý odpoledne navíc generální manažer týmu Petr Nedvěd oznámil, že pro Dominika Simona turnaj skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere (Aktualizováno: 14:50 17. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace po zápase s Rakouskem na Českých hokejových hrách

Asistent trenéra národního týmu Libor Zábranský | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Do souboje s Rakouskem na mistrovství světa nastoupí čeští hokejisté se změnami v sestavě. Pohromadě by měl hrát útok tří hráčů z NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se česká hokejová reprezentace chystá na souboj s Rakouskem

„První útok hrál a hraje výborně a u těch ostatních cítíme potřebu něco změnit,“ říká před třetím duelem národního týmu na šampionátu asistent trenéra Libor Zábranský.

Konkrétní být nechce, ale z tréninku se dalo vypozorovat, že do druhé útočné formace se ze třetí k Hertlovi s Vránou posune Dominik Simon. Ten však následně tým z osobních důvodů opustil předčasně.

„Jsem rád, že mám na té lajně šanci, a těším se na to, protože už jsme spolu hráli zápas ve Švédsku a myslím, že to bylo fajn,“ říkal ještě v úterý ráno Dominik Simon.

Až těsně před zápasem se trenéři rozhodnou, jestli do utkání pustí Michala Kempného, který kvůli zpoždění letu ze zámoří zmeškal spoj ze Stockholmu a nestihl pondělní trénink.

I bez něj bude národní tým v souboji s Rakouskem favoritem. Těžit může i z přípravných duelů, ve který třikrát celkem jednoznačně zvítězil.

„Já myslím, že na výsledky z přípravy se dívat nemůžeme, protože ty týmy tady vypadají úplně jinak. Jsou daleko silnější.“

Slova Libora Zábranského potvrzuje rakouský tým i svými  výkony na turnaji.

„Viděli jsme, co hráli s Američany, tak hráli dobrý zápas a dokonce vedli 2:0. Jestli na to bude český systém platit? Já myslím, že jo. Ještě si ukážeme na videu co a jak a určitě doufám, že ano,“ věřil Dominik Simon.

Zápas Česko – Rakousko začíná v 15.20 a Radiožurnál i Radiožurnál Sport ho odvysílají v přímém přenosu.

Mistrovství světa (PLATNÉ K 16. 5. 2022)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 3 3 0 0 0 16:5 9
2. Švýcarsko 2 2 0 0 0 11:2 6
3. Německo 3 2 0 0 1 8:8 6
4. Dánsko 2 1 0 0 1 9:7 3
5. Francie 3 1 0 0 2 6:8 3
6. Slovensko 3 1 0 0 2 6:9 3
7. Itálie 2 0 0 0 2 3:11 0
8. Kazachstán 2 0 0 0 2 2:11 0

Petr Kadeřábek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme