Čeští mladíci překvapili Kanadu. Po výhře 2:1 postupují do semifinále MS osmnáctiletých

Česká hokejová reprezentace do 18 let postoupila do semifinále mistrovství světa. Ve čtvrtfinále v Magnitogorsku porazila Kanadu 2:1, dalšími soupeři budou mladí Američané.

Tento článek je více než rok starý.

Magnitogorsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čajka v souboji s Jaredem McIssacem na MS osmnáctiletých hokejistů

Petr Čajka v souboji s Jaredem McIssacem na MS osmnáctiletých hokejistů | Foto: Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images | Zdroj: IIHF

Češi zvládli klíčový zápas turnaje a na mistrovství světa hokejistů do 18 let postoupili do čtvrtfinále. Vítěze základní skupiny A z Kanady udolali 2:1 díky brankám Matěje Blümela a Petra Čajky. V závěru reprezentaci držel skvělými zákroky gólman Lukáš Dostál.

'Jako kemp v NHL.' Ve Stockholmu trénuje 31 reprezentantů, někteří ani nenastoupí

Číst článek

Svěřenci trenéra Davida Bruka v první třetině Kanaďany přestříleli 14:7 a jedna z akcí se ujala. Ve dvanácté minutě ujel druhý útok do přečíslení dvou proti jednomu a Matěj Blümel po přihrávce Petra Čajky otevřel skóre.

Ani po první přestávce nevypustili Češi jediný souboj a prezentovali se podstatně lepším výkonem oproti zápasům v základní skupině. Kanaďané se dostali do tlaku, jenže jejich šancím čelil gólman Lukáš Dostál, jednou mu pomohla i tyč.

Na začátku třetí třetiny českému brankáři pomohli obránci, když nedokázal udržet puk ve výstroji, čisté konto ale udržel a 10 minut před koncem sledoval, jak si s Kanadskou obranou pohrál Petr Čajka a zvýšil na 2:0.

Favorité téměř okamžitě odpověděli. Jeník s Pekařem se srazili v obranném pásmu a Tyler Dellanrea snížil.  Ve zbylých sedmi minutách ale obrana v čele s Dostálem odolala tlaku a vyhrála 2:1.

Vítězství nad Kanadou přišlo nad den 4 roky poté, co v roce 2014 porazila česká osmnáctka Kanadu 4:3 v prodloužení a postoupila do finále. Teď budou muset mladíci o postup teprve bojovat. Jejich soupeři budou Američané, kteří porazili domácí Rusko 5:1.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme