Čechy čeká ve čtvrtfinále obrovský favorit. ‚Můžeme to zvládnout,‘ burcuje gólman Malík

Hokejová reprezentace hráčů do 20 let se chystá na čtvrtfinále mistrovství světa. Čeští junioři se v neděli ráno střetnou s obhájcem titulu z Kanady. V duelu s favoritem budou potřebovat podporu fanoušků - i když jen na dálku.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Nick Malík během zápasu s Rakouskem.

Brankář Nick Malík během zápasu s Rakouskem. | Foto: Jason Franson | Zdroj: ČTK/AP

„Děkujeme za podporu na tomto turnaji i v celém roce 2020 a přejeme vám za všechny kluky všechno nejlepší do roku 2021 a hodně štěstí a zdraví. A držte nám palce i ve čtvrtfinále,“ vzkazují z Edmontonu Jan Myšák, Adam Najman a Radek Kučírek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čechy čeká ve čtvrtfinále obrovský favorit. ‚Můžeme to zvládnout,‘ burcuje gólman Malík

Podporu budou čeští hokejisté potřebovat. Kanada sice nemá v sestavě jedničku posledního draftu Lafreniera, ale i tak budí její výkony na turnaji obrovský respekt. Jako jediný celek neztratila ani bod a ve čtyřech zápasech nastřílela 33 branek. To je třikrát víc než Češi, kteří si ale v souboji s Rakouskem při výhře 7:0 zvedli střelecké sebevědomí.

„Umíme to, jen se musíme tlačit do brány a víc střílet. Ve čtvrtfinále bude důležité hodně střílet. Víme, že góly dávat umíme, tak věřím, že to přijde,“ říká obránce Šimon Kubíček.

„Myslím, že můžeme hrát s každým. Dobře se na to připravíme a myslím, že to můžeme zvládnout,“ doplňuje brankář Nick Malík.

Věděli jsme, že je to jen otázka času, říká Kubíček po dlouhém čekání na první gól proti Rakousku

Číst článek

Taktická příprava a její plnění bude pro čtvrtfinálový souboj pro Čechy stěžejní. Zkušenost s tím, že dodržení stanoveného plánu může fungovat, už z turnaje mají. Právě díky přesnému plnění taktiky dokázali senzačně porazit Rusko 2:0. Jestli ale i na Kanadu zvolí jednoznačně defenzivní plán, nechce trenér Karel Mlejnek prozradit.

„To, s čím jsme šokovali Rusko, byl plán B, ale plán A jsme na turnaji předvedli taky, takže se mi nechce úplně rozkrývat karty. Jdeme do každého utkání s tím, že chceme zvítězit. Snažíme se pro hráče vždycky připravit plán, abychom byli úspěšní. Stejně to bude ve čtvrtfinále,“ říká Mlejnek.

Jestli plán Karla Mlejnka bude fungovat, se dozvíme v neděli brzy ráno. Čtvrtfinále Česko - Kanada začne v 1.00 SEČ. To už budeme znát jména prvních dvou semifinalistů světového šampionátu ze soubojů Ruska s Německem a Švédska s Finskem. Jako poslední se střetnou junioři Spojených států a Slovenska.

Petr Kadeřábek, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme